HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

szerda, 18 március 2020 09:50

Lezárták a hévízi egészségügyi központot

Március 17-től csak indokolt esetben fogadják az orvosok a betegeket.

 

Ideiglenesen bezárta kapuit a hévízi egészségügyi központ is. Az operatív törzs döntése alapján március 17-től csak indokolt esetben fogadják az orvosok a betegeket. A járványügyi helyzetet figyelembe véve több okból is szükségessé vált ez az intézkedés, elsődleges célja a lakosság egészségének védelme, valamint az egészségügyi dolgozók biztonsága.  Rendelési időben a háziorvosok, a gyermek- és a fogorvosok a rendelőben tartózkodnak, azonban a betegek kikérdezése, telefonon keresztül, a meghatározott protokoll alapján történik. Ezt követően az orvos eldönti, hogy szükségét látja-e a személyes vizsgálatnak vagy sem. Arra kérik a lakosságot, hogy csak és kizárólag sürgős esetben keressék fel az egészségügyi szolgáltatókat.

Varga András-intézményvezető, Teréz A. Szoc. Integrált Intézmény: „Azokban az esetekben keressük az orvost, amikor sürgős, halasztást nem tűrő egészségi állapotot tapasztalunk saját magunkon, vagy olyan idős hozzátartozón, aki a környezetünkben van, de ezt is mindenképpen telefonon egyeztessük az érintett orvossal, a fogászati ellátás kapcsán külön rendelkezések születtek, ezek központilag, országosan egységesek, csak a fogászati sürgős ellátást tudják nyújtani a szolgáltatók, ez törést, állkapocs elmozdulást, illetve tályogfeltárást takarja magában.”

A kismamák és a gyermekek védelme különösen fontos, így a védőnői szolgáltatások is telefonos egyeztetést követően történnek. A védőoltások esetében is mindenképpen egyeztessünk a védőnővel, illetve a gyermekorvossal. A szükséges telefonszámokat már kihelyezték a rendelő bejáratánál, az ügyeleti rendszer az eddigi protokoll alapján fog működik. A receptek kiadása már elektronikus úton is megoldható, így elkerülhetjüka személyes kontaktkialakítását. A központi intézkedést követve az orvos által kiírt e recept beváltásához elegendő a tajszám és a név bemondása, ezen információk alapjánaz idősek hozzátartozóinak iskiadják a gyógyszert a patikusok.

A járvánnyal kapcsolatos legújabb, hiteles információkról  a www.koronavirus.gov.hu és a www.nnk.gov.hu internetes felületekről tájékozódjanak.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!