HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 23 március 2020 14:51

Hitünk gyakorlása- rendkívüli körülmények között is

Szünetelnek a nyilvános szentmisék, de számos alternatívát találhatunk.

 

A járványellenes intézkedések részeként szünetelnek a nyilvános szentmisék Magyarországon. Ez a megváltozott helyzet kihívások elé állítja a híveket is, hiszen személyesen nem tudják látogatni a szertartásokat, melyeknek egész évben, de a húsvétot megelőző hetekben különösen hangsúlyos szerepe van az az egyházak életében.

Kiss László esperes kiemelte: az Istenbe vetett hit azonban kapaszkodót jelenthet ezekben az időkben is ahhoz, hogy megbirkózzunk a ránk szakadt nehézségekkel.

Kiss László- esperes-plébános, Hévíz: „Hogy ez a nehézség most mért jött rá a világra, azt nem tudjuk. De biztos, hogy nem az Isten akarata volt, mert az Isten nem a rosszat akarja, hanem az ember javát szeretné megtenni. Én azt gondolom, hogy az emberi önzés, az ember nem oda figyelése a másik emberre. Azt gondolja az ember, hogy csak én vagyok az úr és mindenki előttem boruljon le. Ilyenkor vesszük észre, hogy mennyire törékeny, mennyire esendő az ember élete. És ilyenkor a hit, az Istenbe való remény egy kapaszkodószál, hogy a nehézséget az ember le tudja győzni a saját életében.”

Az esperes hozzá tette: a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia is kiadott egy rendelkezést, melyet tudomásul kell venni a híveknek.

Kiss László- esperes-plébános, Hévíz: „Ha lehet, akkor a keresztelőket halasszuk el. A temetéseknél csak a legszükségesebb szertartásokat végezzük el. Ha lehet, a gyászmisét tegyük át egy másik időpontra, ha pedig nem sikerül át tenni, csak a szűk családi körben tartsuk meg a gyászmisét az elhunytért. A házasságkötéseket amennyiben lehet, a vész elmúlta után kössék meg, amennyiben ezt nem lehet elhalasztani, akkor az is csak egy szűk családi körben történjen meg, hogy a fertőzés minél kisebb körben terjedjen el.”

Péntekné Vizkelety Márta református lelkészis hangsúlyozta: nagy szükség van ezekben a hetekben az Istenbe vetett hitünkre.

Péntekné Vizkelety Márta- református lelkész, Hévíz: „Mindegy az, hogy eddig mit gondoltunk az Istenről, hitről, templomról a hívő emberekről, én azt gondolom, hogy a legnagyobb szükségünk ma a mi drága megváltónkra, Jézus Krisztusra van mindannyiunknak. Hogy pont a böjt időszakában történt a magyarságunkkal mindez, azt gondolom, hogy még inkább bennünket a Megváltó Krisztus felé vezet. Hiszen ebben a böjti időszakban arra készülünk, hogy végig kísérjük őt a golgotai keresztig, őrá feltekintve lélekben meglássuk ami megváltónkat, üdvözítőnket és Húsvét napján meglássuk, hogy üres a sír, érettünk ő föltámadt a halálból.”

Az egyházi elöljárók azt tanácsolják, hogy a média segítségével élje meg mindenki a hitét, a hívek otthonaikban imádkozzanak és kérjenek segítséget ezekben a vészterhes időkben. Ez egy lehetőség arra is, hogy kezünkbe vegyük és tanulmányozzuk a szentírást. 

A katolikus szentmisét és a református istentiszteletet felvételről a Hévízi Televízió is minden vasárnap műsorára tűzi 14 órai kezdettel. A felvételek honlapunkon is elérhetők.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!