HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 16 június 2017 09:15

Jó évet zárt a Hévízi Termelői Piac

Több árus, több vásárló jár a piacra mint korábban, és kulturális programok is színesítik a közösségi életet.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét jó évet zárt a Hévízi Termelői Piac. Évről-évre egyre több árus hozza portékáját a piacra, számuk már a 9OO főt is meghaladja, egy-egy alkalommal 12O-15O árus települ ki a helyszínre.

Benkő Lajos piacfelügyelő, Hévízi Termelői Piac: "Az árusok száma egyre növekszik, nagyon népszerű lett a piac. Próbálunk a kis területen egyre színvonalasabb árusokat beengedni, mivel nem tudunk tovább bővülni. A mezőgazdasági részben, az élelmiszerárusok körében pedig megpróbáltunk rámenni a minőségre. Erősíteni, fokozni próbáljuk a fogyasztóvédelmet. Állandóan ellenőrzöm a törvény által előírt, az árusoknál nem mindenki által megvalósított címkéken a kötelező adattartalomakat, mint készítők neve, engedélyszáma, szavatossági idő, ami nagyon-nagyon fontos. A nyomonkövethetőséget próbálom ellenőrizni az élelmiszerárusoknál, szigorúbb vagyok, mint a NÉBIH, a NÉBIH vezetőinek elmondása szerint. A kézműveseknél pedig a minőségi árusítást próbáljuk erősíteni."

A termelői piacon nem csak vásárolni lehet, hanem a hely már igazi közösségi térré nőtte ki magát. A nyári szezonban minden csütörtökön este néptáncosok szórakoztatják a közönséget, de idén volt már az egyik árus jóvoltából disznóvágás is, ami hatalmas sikert aratott.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!