HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 22 november 2016 11:44

Ismét pályázhatnak a magánszállásadók

A részletekről tartottak sajtótájékoztatót a Városházán.

 

Jövő évre is meghirdették a magánszállásadók minőségfejlesztési pályázatát. Az első év tapasztalatairól és a jövő évi feltételekről tartottak sajtótájékoztatót a Városházán. Ezúttal is a TDM Egyesület bonyolítja le a pályáztatást, az egyesület elnöke ennek kapcsán több változásról is beszámolt. Ezúttal nem csak a tulajdonos, hanem egyenes ági leszármazás esetén az ingatlan haszonélvezeti jogával rendelkező személy is pályázhat. Ezen kívül egy alsó limitet is bevezettek.

Horváth Orsolya-elnök, Hévíz TDM Egyesület

"Gyakorlatilag szobaegységenként vagy apartmanonként legalább 20.000 Ft idegenforgalmi adót kell beszednie annak, aki pályázni szeretne erre a támogatásra. Ugye minimum 50.000 FT-ot lehet utána vissza igényelni, tehát azért itt is még elég nagy lépcső van a limit és a pályázható összeg között."

A Hévízi Szobakiadók Szövetségének elnöke kiemelte: nagy oszágos visszhangot kapott ez a példaértékű kezdeményezés, több település is jelezte már, hogy szeretnék követni a Hévízi példát. Ezen kívül díjat is nyert az együttműködés.

Lajkó Ferenc- elnök, Hévízi Szobakiadók Szövetsége

"Egy pályázat keretein belül a civil díjban sikerült bekerülnünk a döntőbe, és én azt gondolom, hogy a legjobb együttműködés kategóriában ide kerülni hatalmas nagy eredmény és megtiszteltetés volt. Budapesten vehettük át a díjat, én azt gondolom ez is hatalmas nagy elismerés, ami a közös munkának szól."

Mint városunk polgármestere elmondta, 16 millió forint van elkülönítve a szállásadók minőségfejlesztési pályázatára. A befizetett idegenforgalmi adó után visszapályázott összeg egy részét szálláshelyük minősítésére is fordíthatják a szállásadók. Cél, hogy minél több hévízi is részt vegyen az országosan kiépített koronás minősítési rendszerben.

Papp Gábor-polgármester, Hévíz

"Következő évben már csak olyanok pályázhatnak, akik ezt a minősítést elvégezték. Ez nem kerül egy nagy összegbe alapvetően, és négy évre megadják. Mert az a célunk, és azt gondolom Hévíznek az a célja az egész városban, hogy a magánszálláshelyek- de mondhatom a turizmus bármely más kategóriájára is-, láthatóan, tapasztalhatóan, és adott esetben ilyen módon jelezve is egy minőségi szolgáltatást nyújtsanak, mert ezt várják el a vendégek."

A pályázatot már megtalálják az önkrományzat honlapján. Akinek segítségre van szüksége, a Tourinform iroda munkatársai is készséggel állnak a pályázók rendelkezésére.  

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!