HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 19 december 2017 14:29

Télen a hévízi éren

Népszerű a kenutúra a Hévíz-patakon.

 

Az aktív pihenésre vágyók a téli időszakban is megtalálják számításaikat Hévízen. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy ilyenkor kenutúrán vehetünk részt a hévízi éren. A 9 és fél kilométeres túra a hévízi tó levezető csatornájától indul, és egészen a Kis-Balaton védett területének határáig tart, a kaland Fenékpuszta környékén ér véget. A kényelmes tempóban megtett út körülbelül 2 és fél-3 órát vesz igénybe. Mint a túra vezetője hangsúlyozta: ennek megtételéhez azonban nem kell különösebb felkészültség.

Buruzs Tamás- vízitúra-vezető: "Átlag kondícióban lévő, teljesen átlagos testalkatú emberek nyugodtan végig csinálhatják a túrát. Alig folyik, nincsenek sodrások, jelentős folyása nincs a víznek. Itt gyerekes családok, kezdők is nyugodtan vízre szállhatnak. Ruházkodásban sem igényel különösebben nagyobb felkészülést. Azt szoktuk ajánlani a túrázóinknak hogy egy téli szabadtéri programra, mint mondjuk egy három órás gyalogtúrára mennének, olyan felszerelésben kell jönni." 

Evezés közben a résztvevők megcsodálhatják azt a különleges élővilágot, mellyel minden bizonnyal a téli időszakban csak itt találkozhatunk. A patak vize a zsilip közelében még most is 20 fok körüli, így nem véletlen kedvelt helye az aranyhalaknak és a tündérrózsának. Tovább haladva a védett láp területen további növény, hal és madárfajokkal is találkozhatunk.

Ez a miliő fogta meg Kozári Korinát is, aki túravezetőként dolgozik, ám vendégként ezen a hévízi vizes élményen sem először vesz részt. Ezúttal egy nagyobb társaságot is magával hozott.

Kozári Korina: "Mondjuk ha azt nézzük, hogy december van, mindjárt ezüst vasárnap, sokkal jobb szerintem itt lenni, mint shoppingolni vagy a városban lenni. Másrészt ez egy különleges dolog, hiszen Európában ez az egyetlen olyan hely, ahol termál vízű lefolyó van és aminek sajátos az élővilága, a halak meg a növények. Szóval ez egy különleges dolog és az alatt a három óra alatt amíg az ember végig csordogál, rá pihen a sejtelmes, nehéz hétköznapokra."

Aki kedvet kapott ehhez a téli programhoz, egészen márciusig csatlakozhat a túrázókhoz, a programokat szombatonként tartják.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!