HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

csütörtök, 04 január 2018 11:20

Új évi fogadalom: többet mozgok!

A fokozatosság és a kitartás a legfontosabb.

 

Újévkor szinte mindenki tesz valamilyen fogadalmat, mit csinál másképp a következő évben. Az internetes felmérések szerint az intenzív mozgás és a fogyás évek óta a top három fogadalom között szerepel. A statisztikák is azt mutatják, hogy az év első heteiben többen járnak edzőtermekbe. Legtöbben az ünnepek alatt felszedett feleslegtől szeretnének mihamarabb megszabadulni, de vannak olyanok is, akik a mozgás szeretete miatt járnak sportolni.

Szennyai Anita:"Igazából az, hogy teljesen ki tudom kapcsolni az agyamat. Nekem legfőképpen ez az elsődleges, meg hát nyilván szellemileg is felfrissülök."

Az edzők szerint, ha tényleg változást szeretnénk elérni, ajánlatos legalább heti háromszor meglátogatni a konditermeket. A különböző mozgásformák között mindenki megtalálhatja magának a megfelelőt. A Bris' Forma Studioban például haladóknak olyan intenzív órákat ajánlanak, mint a kangoo vagy a trambulinon végezhető world jumping. Ezek az energikus edzésformák azonban sokakat eltántorítanak, mondván: ez túl sok nekem. Ezért találtak ki olyan csoportosan, illetve egyénileg is végezhető, kisebb intenzitású tréningeket, melyeket kifejezetten kezdők számára állítottak össze.

Dr. Sorok Biri - stúdióvezető, Bri's Forma Studio: "Én azt az elvet vallom, hogy mindegy, hogy mit, meg mindegy, hogy hogy, csak kezdjétek el. Tehát kezdjétek el a mozgást valamilyen formában, a többi pedig közben alakul. És a fokozatosság az, ami nagyon fontos. Tehát aki jó ideje nem sportolt már, az ne kezdjen egy nagyon intenzív mozgással, ami sérülésveszélyt is rejt magában, illetve az állóképessége ugye még nincsen olyan szinten, mint korábban, tehát mindenképpen időt kell adnunk magunknak. De a legfontosabb az, hogy kezdjük el és akkor utána alakul." 

Fontos, hogy nem csak elkezdeni kell az edzéseket, de azokat egész évben kitartóan és rendszeresen folytatni is kell. A mozgásnak ugyanis nem csupán az a lényege, hogy jobban nézzünk ki, de egészségünk megőrzése érdekében is alapvetően fontos szerepe van. Akkor eredményes az edzések megkezdése, ha tudjuk, hosszú távon is elvégezzük majd a gyakorlatokat.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!