HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 30 január 2018 12:39

Megkezdődött a 2018-as Viva la musica koncertsorozat

Idén is nyolc koncertre várják az érdeklődőket.

 

A negyedik évadát kezdte meg a Viva la musica koncertsorozat. Ebben az évben is kamarazenekarok és énekesek lépnek fel a programon belül.  Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nyolc alkalommal várják a hévízi református templomba a komolyzene kedvelőit. A tapasztalat azt mutatja, hogy az ingyenesen látogatható előadások évről évre népszerűbbek. Péntekné Vizkelety Márta református lelkész szerint egyre nagyobb az igény az ehhez hasonló rendezvények iránt.

Péntekné Vizkelety Márta- református lelkész, Hévíz:" A célközönség mindenki. A városnak a lakói is, hiszen a plakátok jó pár héttel a koncert előtt kihelyezésre kerülnek a városnak a középületeibe. Illetve a vendégtestvéreinknek is szeretettel ajánljuk, ezért a Deák téren egy nagy plakáton is mindig megjelenik ez a koncert. Illetve a német evangélikus, a református, evangélikus gyülekezetekbe, itt a templomunkba is folyamatosan hirdetjük ezeket a koncerteket, úgyhogy gyülekezetünk tagjai közül is szép számmal részt vesznek ezen az alkalmon. "

Az idei első programon egy kamarazenekar előadását hallgathatta meg a közönség. A magyar kultúra napjához kötődve leginkább hazai szerzők műveit adták elő csellón, hegedűn és zongorán a nagyérdeműnek. A trió nem először koncertezett a fürdővárosban. A tagok szívesen emlékeznek az elmúlt alkalomra.

Zumbók-Jakobovics Nikoletta - cselló tanár: "Nagyon-nagyon örültünk, amikor meghívtak minket és nagyon hangulatos ez a templom és ez az egész közösség. Olyan pozitív kisugárzása volt már akkor is, évekkel ezelőtt, mikor először eljöttünk ide, hogy amikor most is meghívtak minket, akkor mondtuk, hogy természetesen jövünk, mert ez nekünk is annyira nagy energiát adott, hogy mindenképpen pozitív."  

A kamarazenekar koncertjének részletét híradónk után magazinműsorunkban tekinthetik meg.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!