HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 06 február 2018 08:49

Nemzetek mutatkoztak be a felsős farsangon

Idén is különböző országok kulturális jellegzetességeit mutatták be az osztályok.

 

Megtartották a felső tagozatosok hagyományos farsangját az Illyés Gyula Általános Iskolában. Mint minden évben, idén is egy tematika szerint kellett jelmezt ölteniük a gyerekeknek. A Diákönkormányzat döntése alapján ebben az évben a nemzetek kategóriában választhattak az osztályok. A legtöbben a kihúzott ország történelmével és táncával álltak a zsűri elé.  A nyolcadikosok például az orosz kultúra jellegzetességeit mutatták be.

Pálfi Blanka: "Az uborkáról nagyon híres, akkor ugye a piros rúzsról, a furcsa hajakról és a nagy ingekről."

A nemzetek és országok kategória évek óta népszerű a diákok körében. Már többször választották ezt a tematikát a felsősök farsangjához.

Kepli-Meliorisz Andrea – pedagógus, Illyés Gyula Általános Iskola: "A gyerekek nagyon-nagyon szeretnek más nemzetek bőrébe bújni és megmutatni azt a kulturális sokszínűséget, amit ez által be tudnak mutatni és amit képviselnek maguk is, hiszen nagyon sok idegen, más nemzetiségű tanulónk van, akiknek a segítségével még jobban fel tudnak készülni a gyerekek erre a feladatra." 

Az álarcos rendezvényhez hozzátartozott a tombola is, melyhez a nyereményeket a város szállodái, vendéglátóhelyei és szolgáltatói ajánlották fel. Az általános iskola felsőseinek jelmezes produkcióit híradónk után magazinműsorunkban tekinthetik meg.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!