HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 13 február 2018 14:01

Hévízi gyógyszertárak is csatlakoztak a biztonságos étrend-kiegészítő programhoz

A zöld ’É’ betűs logó garantálja a minőséget.

 

Februárban országszerte elindult a biztonságos étrend-kiegészítő program. A csatlakozó gyógyszertárak felismerhetők a zöld körben lévő fehér háromszögben található É betűs logóról. A résztvevő gyógyszertárak, gyártók és forgalmazók biztosítják a vásárlókat, hogy termékeik rendelkeznek a megkövetelt szervezetek engedélyével, melyet szigorú bevizsgálás után adnak csak ki. Hévízen két patika is társult a programhoz. A szakemberek szerint az Unióba lépés óta megszaporodott a rossz minőségű, gyógyszernek nem minősülő étrend-kiegészítők forgalomba helyezése hazánkban, ezért volt szükség a program létrehozására.

Dr. Györgyné Dr. Horváthy Márta – gyógyszertárvezető, BENU Gyógyszertár, Hévíz: "A 2004-es csatlakozás után, mint mondtam, nagyon sokféle táplálékkiegészítő került be az országba, ami a notifikáció alapján csak azt jelenti, hogy elég volt benyújtani egy kérvényt, egy dobozt bemutatni, amin rajta van a gyógyszerek összetétele, esetleg egy-két gyártó is fel van sorolva, de semmiféle belső minőségellenőrzés nem történt. A Gyógyszerész Kamara kezdeményezésére összefogtak a gyógyszergyártók, a nagykereskedők és a Hamisítás Elleni Bizottság, hogy csak olyan termékek kerüljenek forgalomba, amik garantáltak." 

A biztonságos étrend-kiegészítő program logója egyben jelkép is. A zöld karika a teljességre, a háromszög pedig a gyártók, forgalmazók és a patikák közös láncára utal. Eddig ezerkétszáz gyógyszertár csatlakozott a programhoz országszerte, de a kezdeményezéshez továbbra is lehet társulni.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!