HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 10 április 2018 12:26

Választás 2018

A Zala megyei 2-es számú egyéni választókörben ismét Manninger Jenő győzött

 

Április 8-án szavazott az ország. Hévízen öt szavazókörben, összesen 4512 választópolgárt vártak az urnák elé. Már délelőtt látszott, hogy a szavazók száma rekordot dönt majd, a nem várt hatalmas szavazási kedv egész nap folytatódott.

Czencz Ágnes – elnök, 2-es számú szavazókör, Hévíz: "666 fő van ide delegálva, vagy az ő neve itt van feltüntetve, tehát annyinak kell itt a környékbeli utcákból jönni szavazni. Hát a legutolsó jelentés alapján azt hiszem, hogy olyan 60-an voltak eddig szavazni. De úgy folyamatosan jönnek. Érdekes módon olyan hullámszerűen, egyszerre jön 4-5, akkor van 5 perc szünet és megint jön 4-5."

A szavazáson megjelent állampolgárok jognak és kötelességnek tekintették az országgyűlési választást, határozott céllal érkeztek az urnák elé.

Dr. Domonkosné Nádasi Mária: "Azért, hogy a későbbiekben mindenféleképpen odafigyelhessek arra, hogy az én szavazatom is jelentett a későbbi életünkre nagyon sok mindent."

Hévízen is több első szavazó adhatta le voksát a nap folyamán. Matyi Kitti Anna a testvérével érkezett az általános iskolába felállított szavazóhelyiségbe.

Matyi Kitti Anna: "Szerintem nagyon jó érzés volt leadni az első szavazatomat. És azért tartom fontosnak, hogy eljöjjünk szavazni, mert igazából, ha nem teszünk semmit, az szerintem a legrosszabb dolog, amit tehetünk."

Délután 13 órakor az országos átlag 42,32 volt, Hévízen valamennyi szavazókörben ennél magasabb arányban voksoltak. Sőt, az 1. számú szavazókörben csaknem 62 százalékos arányban éltek állampolgári jogukkal a helyiek, és az itt szavazó átjelentkezők. Míg négy évvel ezelőtt 93-ból, addig 2018-ban 103 egyéni választókerületből kérvényezték, hogy itt tehessenek eleget állampolgársági kötelességüknek a fürdővárosban pihenők.

Imre Istvánné: "Óbudáról érkeztem, ide jöttem a Honvédségi Gyógyszanatóriumba és azért tartom fontosnak, mert most úgy érzem, hogy most olyan nagy változásra lehet esetleg számítani vagy nem úgyhogy ebben nekem is részt kell venni, akármilyen idős vagyok. De várom az unokámat, a dédunokámat, úgyhogy nekem ez most nagyon fontos, hogy az ő jövőjükről is szól ez a további sikeres szavazás."

Délután is folyamatosan érkeztek a szavazók az előzetesen kijelölt választóhelyiségekhez. 14 óráig az Illyés Gyula Általános Iskolában a bejegyzett 915 átjelentkezett választópolgár közül több mint 660-an adták le szavazatukat. Az ő voksolásuk gördülékeny lebonyolításához szervezett munkára volt szükség.

Ferenczi Gáborné - elnök, 1-es számú szavazókör, Hévíz: "Sokkal nehezebb, ugye a zöld borítékos szavazás az nagyon nehéz, tehát mindenkinek a saját szavazóköri borítékot kell adnunk szavazólappal és kikeresni természetesen a listából."

A 2018-as országgyűlési választás eredményét vasárnap késő éjjel jelentették be. Hévízen a szavazásra jogosult lakosság 72%-a járult az urnák elé. A Zala megyei 2-es számú egyéni választókerületben a voksok csaknem 57%-át Manninger Jenő, a FIDESZ-KDNP jelöltje szerezte meg, így továbbra is ő lesz a térség országgyűlési képviselője.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!