HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 15 máj. 2018 15:30

Elsőáldozókat ünnepeltek a Jézus Szíve templomban

Idén 36-an részesültek először eucharisztiában.

 

Virágokkal feldíszített padsorok várták a katolikus híveket a hévízi Jézus Szíve templomban.  Rendhagyó módon ebben az évben ezen a helyszínen tartották az elsőáldozást. Idén 36 gyermek részesült először az eucharisztiában. A fiatalok hitoktatóik segítségével hetek óta készültek erre az alkalomra. Tudásukról már korábban tanúbizonyságot tettek, így az ünnepi szentmise keretén belül mindannyian magukhoz vehették az oltáriszentséget. Szalontai István Balázs káplán elmondta, az elsőáldozás a katolikusok életében nagy mérföldkőnek számít. Ez a szentségfelvétel a Krisztussal való találkozást jelképezi.

Szalontai István Balázs - káplán, Hévíz: "Hitünknek mintegy központi eleme az oltári szentség, minden egyes szentmisében őt ünnepeljük és őhozzá járulunk. Próbáljuk magunkat tisztán megőrizni. Lányokon észrevehető a fehér ruha, kis fehér menyasszonyi ruha, ez azt a tisztaságot jelképezi, amelyben részesültek a keresztségkor és amelyet megpróbáltak megőrizni. Azonban tudjuk, hogy a fehér ruhát is nagyon nehéz megőrizni tisztán és a lelkünket is nagyon nehéz megőrizni tisztán. Éppen ezért nem csak az oltáriszentséget ünnepeljük tulajdonképpen a mai napon, hanem mintegy a szentgyónást is, amikor is a lelkünket fehérre mossuk. "

A káplán hozzátette, ez az esemény jó alkalom azok számára is az Istennel való találkozásra, akik már évek óta nem jártak templomban. Az egyház tanítása szerint az oltáriszentség magunkhoz vétele földi életünk legszentebb pillanata. A szakrális szertartás üzenete, hogy közel van az Isten.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!