+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Vezetett túrákon ismerhetjük meg a várost és környékét
2020. augusztus 10. hétfő 10:03
Vezetett túrákon ismerhetjük meg a várost és környékét
Különféle tematikus programok várják a vendégeket a Hévízi Tourinform Iroda szervezésében. Az állandó kínálatban szerepel többek között e-bike túra, történelmi séta, gasztroséta, de a Segway iránt érdeklődők is megtalálják számításaikat. A vendégek így aktív kikapcsolódás közben ismerhetik meg a várost és környéket.

E-bike túrára készülődik egy csoport a Tourinform iroda előtt. Ők helyi idegenvezető segítségével ismerhetik meg a várost és annak közvetlen környezetét. Az irodának 6 darab elektronikus kerékpárja van, ezekkel rendszeresen szerveznek vezetett városnézést az itt pihenő vendégeknek.

Csorja Krisztina- idegenvezető, Tourinform Iroda Hévíz: „Kimegyünk Alsópáhokra, onnan gyönyörű a panoráma Hévízre, elmegyünk természetesen a tó körül a kerékpáros úton, a lefolyón megcsodáljuk a tavirózsákat. Az Egregyi borhegyen szintén a panoráma és az Árpád-kori templom az úti célunk és a római-kori romokat sem hagyjuk ki. Tehát igazából ez az a túra, amiben Hévíz szinte minden nevezetes látványossága benne van két óra alatt, kerékpárral.”

Az egyes helyszíneken az idegenvezető érdekes információkat, régi hévízi legendákat is megoszt az érdeklődőkkel, így a sportolás mellett tudás-bővítésre is hangsúlyt fektetnek. Nem csak e-bike túra, de többek között fürdőtörténeti és gasztroséta is szerepel a kínálatban.Ottjártunkkor voltak olyan túrázók is, akik előző nap már részt vettek egy történelmi sétán.

Árvai Attila: „Örültünk először is, hogy van erre lehetőség, hogy helyi idegenvezetővel részt tudunk venni ilyen sétán, aki elég jól ismeri a történetét is Hévíznek. Mindenkinek ajánlom, hogy egy ilyen sétán vegyen részt, mert a fürdés önmagában gyönyörű, de azért elég hosszú története is van Hévíznek.”

A túra a kevésbé edzetteknek is kényelmes, hiszen ezekkel a kerékpárokkal könnyű haladni. Az idei évben sok család megfordul a városban, többen közülük az aktív kikapcsolódást részesítik előnyben.

Lesznikné Csilla: „Most már a gyerekek elég nagyok ahhoz, hogy ne csak ilyen pihenős, hanem túrázós nyaralást tervezzünk. Nézegettem, mielőtt elindultunk, hogy mégis mit lehetne, hogy minden napra valami legyen. Mára ezt a túrát gondoltuk, tegnap voltunk a tőfürdőn, aztán megyünk a Balatonra meg még ide-oda, fel például a borpincékhez, meg majd még kiderül.”

Aki kedvet kapott részt venni valamely vezetett túrán, a programokról a www.heviz.hu oldalon, az állandó programok fülre kattintva tájékozódhat.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. már. 26-i adása
partnereink
Hirdetés