+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Megkoszorúzták a Balatont a szezon kezdetén
2022. május 3. kedd 14:48
Megkoszorúzták a Balatont a szezon kezdetén
A hagyományoknak megfelelően a szezon kezdetén jelképesen megkoszorúzták a Balatont Keszthelyen a Hableány sétahajó fedélzetéről.

A kétnapos majális részeként megtartott szezonnyitón vasárnap délután Manninger Jenő búcsúzó országgyűlési képviselő arról beszélt, ehhez a naphoz az elmúlt időszakban sok minden kötődött, 2004-ben például „uniós csatlakozásunkat is itt ünnepeltük meg a parton”.

Manninger Jenő - búcsúzó országgyűlési képviselő: „Az idei balatoni évadot mindannyian bizakodással várjuk. A járvány negatív hatásait az elmúlt években picit ellensúlyozta, hogy a nyár mindig jobb volt, most pedig abban reménykedhetünk, hogy ezúttal a folytatás is megfelelő lesz, s visszatérhetünk a régi kerékvágásba.”

Manninger Jenő leszögezte: Keszthely a pandémia alatt is fejlődött, épülnek az új szállodák, és már tervezik a teljes Balaton-part megújítását. Nagy Bálintországgyűlési képviselő arról beszélt: a világjárvány hatásai megnehezítették mindenki életét, felülírták az eredeti terveket – az önkormányzati szférában is, különösen a turisztikai dominanciájú településeken.

Nagy Bálint - országgyűlési képviselő: „Mi azonban ezt az időszakot sem töltöttük tétlenül. Tudjuk jól, a nehéz idők erős embereket, szövetségeket teremtenek, s mi keszthelyiek büszkék lehetünk arra, hogy a bajban mindig képesek voltunk összefogni, amelyért mindenkinek köszönet jár.”

Mint fogalmazott: olyan célokat kell maguk elé tűzni, amelyek tovább erősíthetik a várost és a térséget egyaránt. A szezonnyitó beszédek után a résztvevők elsétáltak a Hableány sétahajóhoz, amelynek fedélzetéről ifjú cserkészek megkoszorúzták a Balatont, jelképesen elindítva az idei szezont.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. már. 29-i adása
partnereink
Hirdetés