+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Megszentelték a tavat
2024. január 23. kedd 12:34 - Hévíz
Megszentelték a tavat
Idén is megszentelték a Hévízi-tavat az ortodox vízkereszt alkalmából. Krisztus megkeresztelkedésének ünnepén most is körmenetben érkeztek a hívek a gyógyfürdőhöz.

A városban és környékén élő orosz ajkú gyülekezet az „Életetadó forrás ikonjáról” elnevezett templomtól indult énekelve a gyógytóhoz, amit Kim Nyikolájparókus szentelt meg, felidézve: ilyenkor hagyományosan megáldják a vizeket, és kérik a Szentlélek kiáradását– a teremtett világra és minden egyes emberre.

Kim Nyikoláj parókus: „Ezt különösen érezni itt, ahol Isten kegyelméből egy csodálatos, gyógyító erejű tó található. Ezen az ünnepen Hévíz lakóinak és az ide érkezőknek, pihenőnknek az Úr áldását, kegyelmét kívánjuk, azért imádkozunk”– fogalmazott Kim Nyikoláj, majd úgy folytatta: a helyieket is mindig szívesen látják a már negyedik éve épülő templomukban, és jó esély van arra, hogy idén befejeződik a beruházás. Papp Gábor, Hévíz polgármestere ezúttalis részt vett az ortodox ünnepen. Kijelentette: számos keresztény gyülekezet működik a városban, ahová az orosz vallási közösség is teljesen beilleszkedett. 

Papp Gábor polgármester, Hévíz: „Testvérekként éljük a mindennapjainkat, tisztelve egymás szokásait, hagyományait, liturgiáját.Sőt, szoros a kapcsolat egymással, az pedig nemcsak a hévíziek, hanem az ide látogató vendégek számára is fontos, hogy megtalálják ezeket a gyülekezeteket, közösségeket, s mindenki láthatja: ebből gyümölcsöző kapcsolat alakult ki, és fejlődést tapasztalhatunk minden téren – akár a templomépítést, akár a lelki életet tekintjük.”

A szertartás során a megszentelt vízből Kim Nyikoláj bőséggel hintett a résztvevőkre, akik később otthonukba is vihettek a tó megáldott kincséből, amely sok orosz ajkú vendégnek is gyógyulást adott már.  

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 17-i adása
partnereink
Hirdetés