+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Megújult a gyenesdiási plébánia
2024. április 30. kedd 12:47
Megújult a gyenesdiási plébánia
Felújították a gyenesdiási plébánia épületét, amely a térség egyházi életének egyik fontos helyszíneként szolgál. A beruházás során a garázst és az udvar egy részét is átalakították.

A munkálatokat egy korábban elnyert pályázat segítségével, illetve a veszprémi érsekség, valamint Gyenesdiás és Vonyarcvashegy önkormányzatának támogatásával finanszírozták. Az egyházközség önerőt is biztosított ahhoz, hogy a plébánia és környezete méltó módon szolgálja a közösséget.

Megújultak a belső terek, a konyha, sőt, a régi, elhasználódott bútorokat is kicserélték, a munkát pedig a tervek szerint folytatják, s a kert később nyári táboroknak adhat otthont.

Kerekes Zoltán plébános, Gyenesdiás „Külső szigetelés készült s megújult a vakolat is, a belső felújítás során pedig újragondoltunk, átalakítottunk tereket, vagyis egyfajta újratervezés is volt ez a beruházás. Korszerűsödött a villany- és a vízvezetékrendszer is.”

Ez a beruházás összefogás eredménye, amely révén újra megtelik a hitélet egyik helyi központja, illetve a nyugat-balatoni kistelepülések templomai is, méltatta a felújítás várható hatását Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

Gál Lajos polgármester, GyenesdiásA hívó szó plébános úr és az egyházközség részéről nagyon erős. Mostantól sok-sok generáció fejezheti ki örömét itt a plébánián, ebben a közösségben. E beruházás révén is erősödött mindaz, amit célul tűztünk ki, hisz a világi képviselő-testületek mindig is segítették támogatták a vallási-hitéleti központokat, s az egyházi képviselő-testületeket.”

Pali Róbert polgármester, VonyarcvashegyEgységben vagyunk itt a térségben, s az egyházközségünk révén is kapcsolódunk egymáshoz. Ezért mi is úgy éreztük, kötelességünk segíteni, támogatni, hogy a plébánia megszépüljön, s olyan közösségi tér jöjjön létre, ami az identitásunkat, kereszténységünket még jobban erősíti.”

A beruházás összességében 37 millió forintba került, a további munkálatokra – például a belső tér megújítására, bútorokra, a garázs korszerűsítésére és festésre – az egyházközség önerőből nyolcmillió forintot fordított.  

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 16-i adása
partnereink
Hirdetés