+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / A gyógy- és egészségturizmusé a jövő
2024. május 3. péntek 12:44
A gyógy- és egészségturizmusé a jövő
Várossá avatásának évfordulóját ünnepelte Hévíz. Az ünnepség vendége volt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter is, aki hangsúlyozta a város egészségturisztikai szerepét és a jövőbeni fejlesztési lehetőségekről is szólt.

Május elsején ünnepeltük Hévíz várossá avatásának 32. évfordulóját. Az ebből az alkalomból szervezett ünnepség kezdetén a történelmi egyházak képviselői áldást mondtak városunkra, majd Papp Gábor polgármester mondott ünnepi köszöntőt, melyben leszögezte: van okunk az ünneplésre, hiszen Hévíz egy közelmúltban zárult kutatás szerint azon 5000 lakos alatti települések között a legelső, melyek leginkább felkészültek a jövő kihívásaira.

Papp Gábor-polgármester, Hévíz: „Ezt a rangsort az Egyensúly Intézet állította fel „A jövő települései Magyarországon” című kutatásban. Az általuk készített elemzés több mint 50 indikátor alapján vizsgálta és elemezte a magyarországi települések fejlettségi szintjét. Többek között infrastruktúra, jövedelmi helyzet, iskolázottság, internetes hozzáférés, orvosi ellátás, közlekedés, új építésű ingatlanok száma, közbiztonság szerepelt az indikátorok között, s a kutatás 2014 és 2021 között vizsgálta a települések helyzetét. A magam részéről nagyon büszke vagyok erre az eredményre. Átfogó képet ad ugyanis az elvégzett munkánkról.”

Az ünnepség vendége volt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, aki beszédében elmondta, hogy Hévíz Magyarország harmadik leglátogatottabb termálfürdője, cél pedig a TOP 5-be kerülni a nemzetközi mezőnyben, hiszen a gyógy- és egészségturizmusé a jövő a nyugati társadalom öregedésével.

Nagy Márton- nemzetgazdasági miniszter: „Jó lenne, hogyha Hévíz gyorsan visszatérni a ’19-es állapothoz, sőt, meg tudná ezt haladni. Például a termálfürdőben tavaly egymillió jegyet adtak el, a csúcs 1,2 millió volt. Talán idén az 1,1 millió meglesz, de van hová visszajönni. Fantasztikus adottságai vannak Hévíznek. Ezt nem csak mi mondjuk, hanem független külföldi lapok, például a Mirror Nagy-Brittaniában a hetedik legjobb termál desztinációnak választotta Hévízt. Adottságok megvannak, ötletek is vannak, pénz is van, most már csak a munkát el kell végezni. Én azt gondolom, ebből a szempontból az önkormányzati választás kulcsfontosságú lesz.”

A városnapi ünnepségen átadták az önkormányzat képviselő-testülete által alapított díjakat is, melyek egy-egy terület elkötelezett szakembereinek munkáját ismerik el. A kitüntetettekről készített összeállításunkat magazinműsorunkban tekinthetik meg nézőink.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 17-i adása
partnereink
Hirdetés