+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Megújul a sportkör központi épülete
2024. május 7. kedd 10:54
Megújul a sportkör központi épülete
TAO-forrásból 33 millió forintos felújítás zajlik a Hévízi Sportkör központi épületénél. Az elmúlt években több hasonló fejlesztés is zajlott, ezek célja, hogy a többszáz nálunk sportoló gyermek minél jobb körülmények között tölthesse szabadidejét.

Az elmúlt években a Hévízi Sportkörnél számos fejlesztés zajlott TAO-támogatások felhasználásával. Most is egy ilyen felújítás zajlik, melynek keretében a főépület kihasználatlan lelátóját beépítik és ott irodahelyiségeket és irattárat alakítanak ki. A felszabadult irodák helyén öltöző- és társalgóhelyiségeket és egy kisebb konyhát is kiépítenek.

Papp Gábor- polgármester, Hévíz:„A jelenlegi fejlesztésünk egy 33 millió forintos fejlesztés, ezt társasági adóból, vagyis TAO-pénzből hajtjuk végre, száz százalékban. Vagyis az önkormányzatnak ehhez semmiféle forrást nem kellett hozzárakni. Az természetesen szükséges volt, hogy az önkormányzat azt a lobbierejét kifejtse, hogy a különböző vállalkozások, cégek társasági adóval támogassák a Hévízi Sportkört. Ebből most jelen pillanatban egy infrastrukturális fejlesztést hajtunk végre.”

A jelenlegi felújításhoz hozzá tartozik, hogy cserélik az elkorhadt tartószerkezeteket és szigetelési munkák elvégzésével energiahatékonyabbá is válik az épület. A polgármester hozzátette: csak a labdarúgó szakosztályban több mint 350 gyermek sportol, akik nem csak Hévízről, de a környékbeli településekről is érkeznek. Cél, hogy ők megfelelő, kulturált körülmények között tölthessék szabadidejüket.

Papp Gábor- polgármester, Hévíz:„Én azt gondolom, hogy a mai világban ez rettenetesen fontos, hogy a gyerekek megtalálják azt a lehetőséget, ahol mozogni tudnak, ahol egészséges életmódra nevelik őket és ezen túl egy közösséget is tudnak alkotni. Itt nem csak kifejezetten arra koncentrálunk, hogy sportolókat neveljünk, hanem olyan embereket neveljünk, akik a sportot a mindennapi tevékenységükként űzik és hozzászoknak. Hogy ezt majd profi szinten fogják űzni, vagy amatőr szinten, azt majd az élet el fogja dönteni.”

A polgármester a támogató cégeknek, vállalkozásoknak is köszönetet mondott, hiszen csak az ő segítségükkel tud az önkormányzat TAO-forrásokat lehívni.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 17-i adása
partnereink
Hirdetés