+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Isten teremtő tervének részesei
2024. május 7. kedd 11:49
Isten teremtő tervének részesei
Ezúttal három gyermeket köszöntöttek a Zalaapáti Ifjú Polgára-program anyák napi ünnepén. A családok az oklevél s az apró ajándék mellett anyagi támogatást is kaptak az önkormányzattól, ami minden helyi ifjút megillet, 18 éves koráig.

A program tizenhat esztendővel ezelőtt, 2008-ban indult – a helyi családok megbecsülésének, köszöntésének szándékával. A kezdeményezés később folyamatosan bővült, s mára oda jutott: a zalaapáti ifjak születésükkor – anyák napján és Szent Család vasárnapján –, majd a bölcsődébe-óvodába lépéskor, a helyi iskolába való beíratásukkor és ballagásukkor összességében 140 ezer forintot kapnak.

Vincze Tibor polgármester, ZalaapátiEnnek is része van abban, hogy nő Zalaapáti lakossága, az elmúlt mintegy két évtizedben százzal emelkedett a település lélekszáma. Emellett az óvodába, iskolába beíratott gyermekek száma a mögöttünk hagyott 30 évben soha nem volt annyi, mint most.”

Az óvoda minden csoportjába húsználtöbben járnak, s betelt a minibölcsőde is. A Gábor Áron-iskolában pedig ősztől 29 elsős kezdi meg tanulmányait. A polgármester szerint az örvendetes tendenciában része van annak is, hogy az elmúlt esztendőkben a gyermekeket szolgáló oktatási-nevelési célú épületeket folyamatosan korszerűsítették, megújították. Ennek eredményeként egyre többen költöznek a községbe, ahol manapság szinte nem találni üresen álló ingatlant.

Vincze Tibor polgármester, ZalaapátiMindenkinek, aki igazán jó helyre, nyugodt, csendes és biztonságos településre szeretne költözni, jó szívveltudom ajánlani Zalaapátit.”

Amióta elindult ez a családokat támogató program, több mint kétszáz gyermek született a faluban. Az első babák ma már középiskolába járnak, Zalaapátiban pedig abban bíznak: tanulmányaik után közülük sokan hazatérnek, itt rendezkednek be s alapítanak családot.      

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 17-i adása
partnereink
Hirdetés