+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Tilos a fürdőzés a Hévízi-lefolyónál!
2020. április 21. kedd 12:12
Tilos a fürdőzés a Hévízi-lefolyónál!
Fokozottan ellenőrzik a város ezen területét.

Az elmúlt hétvégén is hozhattak szigorításokat az önkormányzatok saját településükön a kijárási korlátozások kapcsán. Hévízen nem hirdettek plusz intézkedést, hiszen a húsvéthétvégén meghozott szigorítások beváltották a hozzájuk fűzött reményeket és a hévíziek fegyelmezetten viselkednek- mondta el Papp Gábor polgármester. Ami viszont ebben a helyzetben plusz figyelmet igényel a városvezetéstől és a hatóságoktól, az a hévízi kifolyó, a zsilip területe.

Papp Gábor-  polgármester, Hévíz: „Alapvetően, a korlátozástól függetlenül is tilos a fürdőzés a zsiliptől számítva 200 méteren belül, de azért itt akadnak olyanok, akik megpróbálkoztak ezzel. Úgyhogy itt egy zárást csináltunk. Az érdekessége az a dolognak, hogy bizonyos része már Keszthely közigazgatási területéhez tartozik, de a Hévízi Rendőrörssel, polgárőrökkel, illetve a kollégákkal figyeljük. A zárást megcsináltuk és figyelmeztetjük az embereket folyamatosan.”

Sétálni természetesen ezen a területen is lehet, betartva a korlátozás szabályait és tartva egymástól a másfél, kétméteres távolságot.A tapasztalat az, hogy a hévíziek erre is ügyelnek.

Dr. Major Zoltán: „Úgy tűnik, hogy teljesen betartja mindenki mind a kormányzat, mind a polgármester úr által kiadott szabályokat, alig van egy-egy ember, szinte kísértetvárosnak lehet nevezni, ami remélhetőleg nem sokáig fog tartani, de most mindenki betartja a szabályokat, ami szerintem elsődleges is.”

66 kamera figyeli a várost éjjel-nappal, ezek a rendőrörsre és a közterület-felügyelőkhöz vannak bekötve.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 03-i adása
partnereink
Hirdetés