+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Tollvarázs – Írd át az életed!
2020. november 3. kedd 09:59
Tollvarázs – Írd át az életed!
„A sorok, melyeket kézzel írva papírra vetsz, megváltoztathatják életed” – vallja Keszey Ágnes, a Tollvarázs elnevezésű új önfejlesztő technika kitatálója, aki tudását előadáson osztotta meg a közönséggel az Alsópáhoki Alkotóházban.

Keszey Ágnes újságíró, andragógus, azaz felnőttképzéssel foglalkozó szakember beszélt arról, hogy a saját tapasztalatain alapuló, általa kifejlesztett önismereti módszer, a Tollvarázs, egy olyan - a mindennapokba beépíthető - gyakorlatsorozat, melynek tudományos kutatással igazolt alapjai vannak. Mint mondta: az írás tükör, segít az önismeret, az önfejlesztés útján.

Keszey Ágnes - ötletdazda,Tollvarázs: „Az írás segítségével hogyan tudjuk a gondolkodásmódunkat változtatni,hogyan tudjuk a személyiségünket fejleszteni, illetve hogyan tudjuk életünk egyes problémáit megoldani, és ami nagyon fontos és a lényeges ebben, hogy amikor írásról beszélek, akkor kézírásról beszélek, tehát vegyünk elő egy üres papírt, fogjunk egy tollat és írjunk.”

Egy éve nyitotta meg kapuit a közönség előtt az Alsópáhoki Alkotóház. Vezetője régi munkakapcsolat után baráti szálakkal is kötődik a Tollvarázs megálmodójához, kinek előadását nagy örömmel fogadta be.

Nagy Anita - programkoordinátor, Alsópáhoki Alkotóház: „A háznak is egyébként a mottója, hogy az embereknek valami olyat adjunk, ami egy kicsit elvarázsolja őket a minden napokban, és ezáltal egy kicsit az önismeretük fejlődjön, a kreativitásuk, és hogy ki tudjanak teljesedni.”

Az előadás után szabadírás nevű játékos gyakorlat következett. Az volt a feladat, hogy bárki bármiről  írhatott öt percen keresztül, majd irányított kérdésekkel tovább lehetett lépni önmaguk megismerése felé.

A foglalkozáson részt vett magánemberként Alsópáhok polgármestere is, aki  arról írt, hogy nagyon tetszik neki az egy éve berendezett alkotóház hangulata, amely ötvözi a modern elemeket és a régi hagyományokat. Elmondása szerint kisgyerekkorában nem szeretett fogalmazni, de később felnőtt korában a munkája miatt is fontos helyre került életében a szöveg leírása és kimondása, ezért is tetszett neki ez az előadás.

Czigány Sándor - polgármester, Alsópáhok: „Mi itt örülünk annak alsópáhokiak, hogy hozzánk nagyon sokan ellátogatnak, és olyan emberek jönnek el, akik értéket hoznak, gondolatokat hoznak, idehoznak olyan kreativitást, amire mindenkinek szüksége van.Én azt gondolom, hogy sok ilyen este kell,sok ilyen délután is kell, ami itt ma történt,és ahogy hallottuk Ágitól, lesz folytatása is.”

A Tollvarázs módszer bemutatása csak az első lépése volt Keszey Ágnes öt alkalmas önismereti workshop sorozatának, melynek további részeire is várják az érdeklődőket a Páhoki Kapo(l)cs Alkotóházban.

 

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 17-i adása
partnereink
Hirdetés