+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Digitalizáció az építőiparban
2021. június 25. péntek 13:03
Digitalizáció az építőiparban
Sajtótájékoztató keretében ismertette az Ipartestületek Országos Szövetsége a korábban már elnyert GINOP 5.3.5-18-as pályázat megvalósulásának eredményeit. A projektben az építőipar digitalizációjának helyzetétvizsgáltáka hazai kisvállalkozások versenyképességének növekedése érdekében.

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke sajtótájékoztató keretében ismertette a pályázat megvalósulásának eredményeit. A projektben az építőipar digitalizációjának lehetőségeit kutatták az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségével karöltve. Az IPOSZ több, mint 200 szakmát képvisel, a jelen projekten belül azonban kimondottan az építőiparra fókuszálnak.

Németh László-az IPOSZ elnöke: „Látjuk, hogy nagy szakemberhiánnyal küzdenek a vállalkozásaink, egyre kevesebb olyan szakember van, aki a lakosságot kitudja szolgálni, ezért gondoltuk azt, hogy mindenképpen olyan projekteket kell indítanunk, amelyek segítik a vállalkozóinknak a munkáját, a piacon való megjelenést. Talán egy kicsit tudnánk segíteni abban is, hogy jobban eltudják adni magukat és a munkájukat.”

A jelen projektben három képzési tananyag segíti a szakembereket abban, hogy alkalmazkodjanak a piaci kihívásokhoz, és felkészíti őket a versenyképesség elérésében. Az ingyenes kurzusokon három különböző időpontban vehetnek részt az építőiparban tevékenykedők, melyeken minden alkalommal más tananyaggal ismerkedhetnek. Az első továbbképzési program témája az infrastruktúra, és a különböző eszközök megismerése volt, mint például a facebook és a tik-tok, ahol a mesterek a célközönséget eltudják érni.

Tordai Balázs- az IVSZ Ipar 4.0 szakértője: „A második részben, ami éppen most zajlik ez a három nap ott ugye arról fogunk beszélni, hogy hogyan érdemes egy ajánlatnak nekifogni. Milyen eszközeim legyenek meg ahhoz, hogy egyáltalán fogadni tudjam azt, hogy engem keresnek. Tehát, hogy legyen egy honlapom, hogy megtudjak jelenni a különböző szociális médiumokban és akkor gyakorlatilag hogyan tudom ezeket az információkat befogadni.”

A képzés harmadik részébenaz építőipari projektekről hallhatnak többet a résztvevők. Mint Tordai Balázs hozzátette: nem a számítógépes szakember képzés a cél, hanem az, hogy a mesterek jobban megismerkedhessenek a digitalizációs eszközök használatával, melyet munkájuk során saját javukra is felhasználhatnak.   

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 17-i adása
partnereink
Hirdetés