+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Hévíz fejlődéséhez is béke kell!
2024. április 16. kedd 12:51
Hévíz fejlődéséhez is béke kell!
Hévíz fejlődéséhez is békére van szükség – hangzott el a kormánypártok fürdővárosi fórumán, amelynek vendége Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese volt.Az ezt megelőző sajtótájékoztatón Nagy Bálint államtitkár, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, június 9-én nemcsak az önkormányzatok összetételéről, hanem Európa jövőjéről is voksolnak majd a polgárok.

Nagy Bálint szerint a Fidesz-KDNP olyan jelölteket ajánl Hévízen, akik az itt élőkkel párbeszédet folytatva képesek megoldani a város előtt álló kihívásokat – együttműködésben a kormányzattal. Az uniós voksolás tétje pedig az: Európa milyen irányt vesz a következő években.

Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő: „Az önkormányzati voksolás kapcsán kijelenthetjük, a városnak valódi megújulásra van szüksége, mivel az elmúlt években nagyon sok problémával kellett szembenéznie a településnek, gondolhatunk a koronavírus-járványra s a szomszédunkban dúló orosz-ukrán háborúra is.”

Dömötör Csabaleszögezte, jó, hogy e két választást egy időben tartják, mert soha nem függtek még össze ilyen mértékben az európai és a helyi kérdések.Úgy folytatta, a helyi közösségek jövőjét, az önkormányzatok lehetőségeit is nagyban befolyásolja, hogyan alakul az európai politika s gazdaság.

Dömötör Csaba miniszterhelyettes, Miniszterelnöki Kabinetiroda: „Ami közösségünk változást szeretne, ugyanis Európa most nem távolodik a háborútól, hanem egyre inkább közeledik hozzá. Már az van napirenden: hogyan lehetne katonákat is küldeni a hadszíntérre. Elég nagy a kockázata annak, hogy most már a fizikai biztonságunk is veszélybe kerül.”

Vértesaljai László, a Fidesz-KDNP fürdővárosi polgármesterjelöltje kiemelte, a hévíziekkel beszélgetve gyakran elhangzik: a voksolás igazi tétje az, ki tud-e maradni Európa ebből a konfliktusból, ami nagyban befolyásolja a fürdőváros jövőjét is.

Vértesaljai László polgármesterjelölt, Hévíz: „Szükség van egy olyan országos és európai politikára, amely biztonságot hoz, lehetővé teszi a külkapcsolatok újraépítését, s ennek segítségével Hévíz ismét egy prosperáló, fejlődő, top 10-es európai turisztikai desztináció lehet.”

A politikusok egyetértettek abban: Magyarország s benne Hévíz számára is csak a béke jelenti a jövőt.

 

 

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 26-i adása
partnereink
Hirdetés