+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Újabb lépések a négyévszakos Balaton felé
2024. április 23. kedd 11:08
Újabb lépések a négyévszakos Balaton felé
Öles léptekkel halad a térség a négyévszakos Balaton megteremtése felé. Ennek egyik eleme az egyre fejlettebb kerékpáros hálózat, s a két keréken érkezőket mindenben segítő szolgáltatók egész sora.

A VisitBalaton365 egy felhívás arra, hogy az év minden napján érdemes ellátogatni a Balatonhoz. Ez a márka szolgáltatás is egyben, összegyűjtve a térségben működő, minőségre igényes, fejlődésre képes és hajlandó vállalkozásokat, szervezeteket – például képzési támogatást, kutatásokat, elemzéseket, workshopokat kínálva számukra a négyévszakos Balaton megteremtéséért.

Dr. Princzinger Péter ügyvezető, VisitBalaton365 Nonprofit Kft. „A térségben működő 18-20 legjelentősebb turisztikai szakmai szervezet és nagy szolgáltatók – például a Balatoni Kör, a Bahart, az erdőgazdaságok és a Balaton-felvidéki nemzeti Park – alkotnak egy szűkebb, de maghatározó kört. Emellett pedig egyelőre négyezer szolgáltatóval dolgozunk együtt, amelyeket egy korábbi fejlesztési projektben, a BalatonBike365-ben ismertünk meg.”

Ebben az információs rendszerben jelenleg ezer kilométernyi, összefüggő, táblákkal kijelölt útvonalhálózat várja a kerékpárosokat a Balatonnál. Az elkövetkezendő években, elsősorban Top Plusz-forrásból szeretnék ezt a Bakony, a zalai dombság, illetve Kaposvár irányába bővíteni.

Dr. Princzinger Péter ügyvezető, VisitBalaton365 Nonprofit Kft. „A teljes magyar lakosság több mint 65 százaléka nyilatkozta azt egy felmérésben, hogy vagy saját, vagy kölcsönkerékpárral rendelkezik. Népszerű Magyarországon a kerékpározás – a munkába, iskolába járástól a szabadidős biciklizésen keresztül egészen a versenyzésig. Ezen belül is kitüntetett szereplő a Balaton, amely egyértelműen Magyarország legnagyobb és a felhasználók körében a legnépszerűbb, legismertebb kerékpáros desztinációja”.

Itt kiváló adottságokkal találkozhat a két keréken érkező látogató, akit változatos természeti környezet, fejlett kerékpáros infrastruktúra és páratlanul gazdag szolgáltatói háttér vár, sorolta Princzinger Péter, kiemelve: a Covid óta megduplázódott a térségben kerékpározók száma, amely 180 ezerről mintegy 400 ezerre nőtt évente.    

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 03-i adása
partnereink
Hirdetés