+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Gyógyulás a természet erejével
2024. április 23. kedd 11:23
Gyógyulás a természet erejével
A gyógynövények sokféle hatásáról és sokrétű felhasználási módjairól tartottak előadást a Hévízi Városi Könyvtárban, ahol a tervek szerint folytatják majd a természettel, természetismerettel kapcsolatos előadásokat a továbbiakban is.

Fülöp Zoltán gyógynövényszakértő, énkezű gyógyműves. Ez azt jelenti, hogy tudatosan, féltő gondoskodással maga készíti gyógynövény-termékeit az első lépéstől az utolsóig – és előadásokat is tart róluk, most éppen Hévízen, a városi könyvtár előadótermében.

Fülöp Zoltán, gyógynövényszakértő, EzerJóFű:„Egy pár perccel előbb érkeztem, és körbeszaladtam itt az épület körül, és szedtem egy pár gyógynövényt, mert úgy gondoltam, hogy a helyieknek a helyi gyógynövényekről szeretnék elsősorban beszélni, mert azok azok, amiket lépten-nyomon meg tudnak találni, le tudnak hajolni, meg amiket segítségül tudnak hívni, hogy ha valami baj van, de mindig a megelőzés a legfontosabb, és arra törekszünk, hogy megelőzzük a bajt gyógynövényekkel. Mert gyógyítani mindig sokkal nehezebb, mint elébe menni a dolgoknak.”

A gondolatformáló, informatív előadás egyfajta új attitűd kialakítására hívta fel a figyelmet az érdeklődő közönségnek, a megelőzés fontosságát hangsúlyozva, illetve ismeretterjesztő jelleggel bemutatott konkrét példákat is.Talán sokan nem is gondolták, de a gyógynövények a táplálkozásunkban is sokrétűen felhasználhatók.

Fülöp Zoltán, gyógynövényszakértő, EzerJóFű:„Én úgy gondolom, hogy az a legegészségesebb táplálkozás, amiben minél többféle dolog szerepel és a vadon termő zöldségféléknek a különböző skáláját érdemes tanulmányozni, mert azokkal meg tudjuk előzni a bajt és Magyarországon nagyon sok növény van, ami táplálékként fogyasztható. 

Az egészségmegőrzésen túl nem titkolt szándék a tudatosság erősítése és az edukáció is, különböző alternatív lehetőségek megmutatása.

Filcsik Mária: „Egy véletlen folytán kerültem ezen a héten ide, egy hetes üdülésre, és utánanéztem, hogy milyen programok vannak és megláttam, hogy gyógynövényes előadás lesz, és mivel nagyon szeretem a gyógynövényeket, ezért úgy döntöttem, hogy itt a helyem, és meghallgatom, mert mindig tanul az ember újat. Én nagyon régóta gyűjtök gyógynövényeket saját részre, csak azokat a teákat isszuk télen, mert minden gondunkra van valami, ami jó.”

Fülöp Zoltán előadása az első állomása volt egy olyan sorozatnak, ami behozza a természetet a könyvtárba és bemutatja azt az érdeklődőknek. 

 

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 03-i adása
partnereink
Hirdetés