+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / TeSzedd! Balatongyörökön is
2024. április 23. kedd 12:29
TeSzedd! Balatongyörökön is
Közösségi, önkéntes szemétszedéssel indult a szombat reggel Balatongyörökön, ahol civilek és egyenruhások tisztították meg a település több pontját és hívták fel a figyelmet a hulladékkal kapcsolatos környezeti problémákra.

Közösségi szemétszedésre invitálták a helyi lakosságot Balatongyörökön a TeSzedd kampány keretében. Az országszerte népszerű hulladékgyűjtési akciót évről évre azért szervezik meg, hogy a környéken lakók közösen tisztítsák meg környezetüket az illegálisan lerakott vagy elszórt hulladéktól. Balatongyörök nem most csatlakozott a kezdeményezéshez, régóta fontos számukra, hogy tiszta környezetben éljenek.

Villányi Éva, intézményvezető, Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár, Balatongyörök:
„A tavasz az mindig a nagytakarítás időpontja volt a háztartásokban is és nincs ez másként egy község esetében sem. Azon kívül van ennek egy olyan praktikus oka is, hogy gyakorlatilag a szezon előtt állunk és azért ilyenkor ezeket az ikonikus pontokat kicsit jó rendbe rakni.”

Fontos azonban, hogy nem csak kampányszerűen, hanem rendszeres időközönként tegyünk környezetünkért. Az akció célja a szemétszedés népszerűsítésén túl a környezettudatos attitűd megerősítése a lakosságban, illetve a megelőzés és a megszüntetés fontosságának kiemelése.

Biró Róbert, polgármester, Balatongyörök:
„Rengeteg vendég érkezik a településünkre. Ahol most vagyunk, az a Szépkilátó, ahol éves szinten csaknem 200.000 ember fordul meg, megállnak egy rövid parkolásra, megnézik az itteni kilátást, falatoznak egyet, hiszen nagyon szép padokat és asztalokat építettünk itt ki, és általában hagynak maguk után szemetet, ami sajnos nem mindig a kukákban landol, és ezért ezt a területet minden évben egy kis szemétszedési akcióval szoktuk tisztává tenni.”

Az önkéntesség nem csak egy-egy akció során, hanem a hétköznapokban is fontos szerepet kaphat. Akár egy túra vagy séta alkalmával is tehetünk azért, hogy hasznosak legyünk, jót tegyünk: és összegyűjtsük, felszedjük az utunk során talált szemetet.Példamutatással a közvetlen környezetünkre is jó hatással lehetünk.

Sznopek Veronika, rendőr őrnagy, szóvívő, Zala Megyei Rendőrfőkapitányság:
„A zalai rendőrök számára is nagyon fontos a társadalmi felelősségvállalás és a környezetünk védelme, ezért rendeződtünk idén is csapattá és csatlakoztunk Magyarország legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalmához. Idén főkapitányunkkal az élen gumikesztyűkkel és kukás zsákokkal felszerelkezve indulunk neki szemetet szedni Balatongyörökön és környékén.”

Az akció jól sikerült, sokan segítettek megtisztítani a település több pontját.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 03-i adása
partnereink
Hirdetés