+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Zalai Borvidék Borverseny
2024. április 26. péntek 11:44
Zalai Borvidék Borverseny
A Karos Korzó Rendezvényközpontban hirdették ki a Zalai Borvidék Borversenyének eredményeit. 116 mintát neveztek a bírálatra és az eredmények alapján elmondható, hogy a zalai borvidéken kiváló borokat termelnek.

Zalakaroson tartották a Zalai Borvidék Borversenyének eredményhirdetését. A zárt ajtók mögött zajló bírálatot és pontozást, illetve az értékelést szakmai bíráló testület végezte. A pontszámok alapján a borok oklevél, bronz, ezüst és arany érem díjazásban részesültek. Forgalmi és termelői borok is megmérettek a versenyen.

Tarsoly Róbert, elnök, Zalai Borvidék Hegyközségi Tanács:
„Mindenki arról számolt be, egyrészt egy kicsit meglepve is, hogy ilyen jó színvonalú felhozatallal találkoztak, másrészt valaki nem először járt itt és erre számított. Az, hogy ez tényleg így van, azt a számok is mutatják, a 116 mintából több mint 80 ezüst vagy arany minősítést ért el, és tudjuk, hogy az ezüstérmet az a bor kap, ami jó bor. Aranyat pedig az, ami valamilyen plusz értékkel rendelkezik. Úgyhogy azt gondolom, hogy a zalai borvidéknek nem kell szégyenkeznie, sőt.”

Hivatalosan a hegyközségek rendeznek borversenyt, a termelők általában a borvidéki borversenyekre neveznek, és az ott arany- vagy nagyarany érmet elért tételek jelentős támogatással indulhatnak az országos borversenyen.

Novák Ferenc, polgármester, Zalakaros:
„Nyilván megtiszteltetés a településnek, de ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy Zalakaros történelméhez és életéhez hozzátartozik a szőlő és a bor. Évszázadokon keresztül ebből élt a település és nyilván most a víz lett a meghatározó és a fürdő, ugyanakkor továbbra is nagy értékünk, a térségnek a szőlő- és borkultúra.”

A borversenyeknek nem titkolt célja, hogy a fogyasztók is felfigyeljenek a zalai borászokra és termékeikre, illetve a borvidék népszerűsítése is kiemelt szempont. Egy kategóriagyőzelem az értékesítésben is nagy segítség lehet a termelőknek. 

Jászberényi Dániel, ügyvezető igazgató, Cezar Pincészet:
"Ez most már egy olyan nívós borverseny, amiben szakavatott, elismert szakemberek zsűrizik a borainkat, bírálják le és nekünk ez egy visszajelzés.”

Az ezerarcú Zala és az ezerarcú borok is jól szerepeltek a borbírálaton. Így nem csak a fogyasztóktól és a piacról, hanem a kollégáktól és szakemberektől is kaptak releváns visszajelzést a termelők.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 03-i adása
partnereink
Hirdetés