+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / „Ha olvasol – táplálkozol”
2024. április 26. péntek 12:37
„Ha olvasol – táplálkozol”
Április 23-án, a könyv világnapján szervezte soron következő programját a Hévízi Szépkorúak Vidám Társasága. Ennek apropóján felolvasást és könyvbörzét tartottak a Városháza Dísztermében.

A könyv világnapját 1995 óta az UNESCO javaslatára minden év április 23-án tartják. A nap célja felhívni a figyelmet az olvasás szépségére és ösztönözni egymást a könyvek forgatására- hangzott el a Hévízi Szépkorúak Vidám Társaságának könyv világnapi programján.

Soborné Mosolygó Liám- társelnök, Hévízi Szépkorúak Vidám Társasága: „Tulajdonképpen az olvasás az egy lelki táplálék is, és hát a könyv amiből olvasunk, ez az igazi papír könyv, aminek illata van, aminek tapintása van. A könyvvel eggyé válunk, a könyv a barátunk, segít bennünket élni, a feszültséget oldani, az örömet megélni. „

A jelenlévők a program részeként Müller Péter idézeteket olvastak fel, de lehetőségük nyílt az „olvasó szigeten” kedvenc könyvüket is megismertetni egymással. Emellett könyvbörzét is tartottak, ahol cserélni, eladni és ajándékozni is lehetett.

Péter Tímea: „Nekem a kedvencem Wass Albert művei, már nagyon korán elkezdtem őket olvasni. Hogy miket hoztam? Van egy pár különleges szakácskönyv, most Wass Alberttől nem hoztam el semmit, mert azt inkább megtartanám magamnak. De van például Fekete Istvántól, aki a természet leírásokban nagyon különleges módon gazdag formában adta át, az ő gondolatait, természetről, emberekről, barátságról, érzésekről. És például azt a könyvet is nagy örömmel elhoztam, nekem is sokat jelentett az olvasása, most okozzon örömet másnak is.”

A könyvek sokaságában neves írók alkotásai, mesekönyvek, tankönyvek, szakácskönyvek is helyet kaptak. Így a résztvevők saját igényük szerint válogathattak a számukra leginkább kedves alkotásokból. A Hévízi Szépkorúak Vidám Társaságának programjai májusban is folytatódnak, könyvbemutatóra, városi sétára, és piknikes kirándulásra is várják az érdeklődőket. 

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 03-i adása
partnereink
Hirdetés