+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / A tiszta levegő volt a téma
2024. április 26. péntek 12:36
A tiszta levegő volt a téma
Az országosan minden iskola, éves vállalásai között szerepel a fenntarthatósági témahét lebonyolítása. Idén a hévízi Illyés Gyula Általános Iskolában a tiszta levegő témakörét dolgozták fel.

Különböző oktatócsomagokból lehet választani az akcióban résztvevő óvodáknak, általános és középiskoláknak, hogy azok tananyagba építésével a gyerekeket a környezettudatosabb és fenntarthatóbb életszemlélet felé tereljék. Az idei évben a hévízi általános iskolában a tiszta levegő fontossága volt ez a választott téma.

Tóthné Huszti Ágnes, földrajztanár: „Mi a jó levegőt illetve a tiszta légkört választottuk. A felső tagozatban minden földrajz órán, ezen a héten, ilyen témákkal fogunk foglalkozni. A 7. a osztályban is ez a „Tiszta levegőt” volt ma a témánk.”

Azt várják az ilyen jelentős témák tananyagba illesztésétől, hogy a gyerekek többször és közvetlenebbül találkozzanak ezekkel a problémákkal, jobban az életük részévé váljon a tiszta és élhető környezet megőrzése és kialakítása.

Tóthné Huszti Ágnes, földrajztanár: „Hát például azt szeretném én sulykolni, hogy járjanak a gyerekek gyalog iskolába, ne akarják a szülőket arra rávenni, hogy minden esetben elhozzák őket az autójukkal. Járjanak biciklivel, járjanak rollerrel. Ez nem csak azt eredményezi, hogy ők, mondjuk egy tisztább környezetű helyen élhetnek, hanem a társas viszonyaikat is megfogja határozni, mert lehet, hogy együtt fognak iskolába járni, beszélgetnek egymással. 

A kiegészítő tananyag arra is próbált rávilágítani, hogy a levegő minősége, annak romlása nem lokális, hanem globális probléma, hiszen a légkörben a szelek hatalmas távolságra képesek elszállítani a szennyeződéseket és akár egy másik kontinensen gondot okozni vele. Elég csak a Szahara homokviharaira és a hazánkban többször kialakult homoktól terhelt levegőre gondolni.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 03-i adása
partnereink
Hirdetés