+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Az Úr bőséges áldása segít…
2024. május 7. kedd 11:57
Az Úr bőséges áldása segít…
Nemcsak az édesanyákat, hanem a családot is ünnepeljük, hiszen Isten ezt a szerető közeget adta nekünk, fogalmazott Péntekné Vizkelety Márta református lelkipásztor a hévízi gyülekezet anyák napi istentiszteletén. Ezen alkalommal a protestáns közösség fiataljai versekkel, dalokkal köszöntötték „legdrágább kincsüket”.

Igehirdetésében a lelkész azt mondta, ezen ünnepen „hálát adunk az Úrnak mindannyiunk családjáért: feleségünkért, férjünkért, a nagy- és dédszülőkért, akik erős oszlopként, drága támogatóként ott állnak gyermekeik, unokáik s dédunokáik mellett”. Úgy folytatta: Isten ajándékozott nekünk mindent, így gyermekeket is, és az ő áldása segíti jelenüket és jövőjüket, minden egyes napon.

Péntekné Vizkelety Márta református lelkipásztor: „Az Úr Jézus egész lényét nekünk adta. Minden itt, a Földön töltött perce az emberekért volt, azért, hogy a mi életünket megmentse, megváltsa, boldoggá tegye.”

A lelkipásztor hangsúlyozta, Jézus az ember földi boldogságát és az örök üdvösséget ajándékozza mindannyiunknak, s szeretetre, becsületre, igazságra, tisztességre tanít bennünket, megmutatva az élet helyes és igaz útját.

Péntekné Vizkelety Márta református lelkipásztor: „Ma anyák napja van, s ilyenkor hálát adunk a mi drága gyermekeinkért, odaengedjük Jézushoz őket, és kérjük: áldja meg mindegyiküket, ajándékozzon nekik boldog életet és a mennyek országát.”

Arra biztatta a fiatalokat, vegyenek példát Krisztusról életük minden napján: szeretetükkel s karjukkal átölelve szüleiket, áldást kérve az életükre.

Az istentisztelet zárásaként a gyülekezet hévízi és alsópáhoki fiataljai verses, dalos, zenés előadással köszöntötték édesanyjukat, nagymamáikat, emlékezve azokra is, akik e földi létben már nincsenek velünk.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 17-i adása
partnereink
Hirdetés