HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

csütörtök, 11 október 2018 11:01

Angol klub a Bibóban

Külföldi tapasztalatairól tartott előadást Kepli József János a foglalkozáson

 

Megtartották az angol klub első, előadással egybekötött foglalkozását a Bibó István Gimnáziumban. Mint az iskola angol tanárától megtudtuk, a tanórákon nincs lehetőség annyit foglalkozni a diákok beszédkészségével, amennyit szükségesnek tartana, ezért szervezték meg az iskolában a fakultációt. A különórára korábban is már nagy volt az érdeklődés. A tizenkettedikeseken kívül minden évfolyamból járnak a diákok, összesen 34-en.

Horváthné Bolla Györgyi - pedagógus, Bibó Gimnázium: "Örülünk neki, hogy sokan választották az angol nyelvet, de nagyon kevés idő jut a beszédkészség fejlesztésre, ez az egyik. A másik pedig, hogy szeretnénk, hogy a tanórán kívül máshonnan is kapnának információt, sőt naprakész információt, ezt szolgálják a hírek. Kéthetente kerülnek ki a hírek a táblára, illetve, feldolgozzuk az érettségi, az év végi vizsga, valamint a nyelvvizsga témaköröket, bárki megnézheti az iskolában, elviheti, lemásolhatja és tud belőle tanulni."

A klubban a vizsgatételek tanulmányozásán kívül főleg a beszélgetésre helyezik a hangsúlyt, mely természetesen angolul zajlik. Többek között a tanulók eredeti nyelven néznek filmeket, melyeket később kielemeznek, de a tanév során részt vehetnek idegen nyelvű vagy korábban külföldön tanult emberek előadásain is. Az első ilyen típusú programon Kepli József János adott elő, aki a '90-es évek végén Floridában, Port Saint Joe városában töltött egy tanévet. Az alpolgármester vetítéssel egybekötve mesélt az Egyesült Államokban szerzett tapasztalatairól a csoportnak. Kiemelte, fiatalon is lehet eredményesen nemzetközi kapcsolatokat kialakítani, de ehhez elengedhetetlen a nyitottság.

Kepli József János - előadó, alpolgármester, Hévíz: "Úgy gondolom, hogy az a fajta nyitottság, ami jellemző például az Egyesült Államokban élőkre, ha lehet egyáltalán ilyen általánosságokban beszélni, azt a fajta nyitottságot mindenképpen érdemes eltanulni és érdemes megőrizni, hiszen ez a fajta nyitottság ad nekünk lehetőséget arra, hogy a világot is más szemmel nézzük és hogy itt Magyarországon is egy világlátottabb, egy a kultúrákra, a világgazdaságra nyitottabb társadalmat tudjunk létrehozni."

Az alpolgármester előadásában beszélt arról is, hogy sokat lehet tanulni a külföldön szerzett tapasztalatokból. Ezért is ösztönözte arra a diákokat, hogy amennyiben van rá lehetőségük, legalább 3 hónapot töltsenek el egy másik ország iskolájában is.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!