HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 09 november 2018 11:52

Gyógyító füvek

Alternatív gyógymóddal is kezelhetjük a megfázást.

 

A novemberi ködös, nyirkos időjárás kedvez a vírusok és baktériumok terjedésének. Ebben az időszakban könnyen megfázhatunk és hamarosan megérkezik az influenzajárvány is. A kellemetlenségek elkerülése érdekében a legjobb, ha időben elkezdjük a megelőzést. Ha viszont mégis megbetegszünk, nem biztos, hogy rögtön gyógyszerhez kell nyúlni. Rengeteg gyógyfű létezik, melyek segíthetnek a bajban. A Hévízi Termelői Piacon is könnyen beszerezhetőek ezek a keverékek. Az árusok szerint ebben az időszakban megnő a kereslet a gyógyteák iránt, melyek mind a magyar, mind a külföldi vásárlók körében is nagyon népszerűek.

Kreiner Margit - kistermelő: "A nyolcféle teafű, az mind a megfázás tüneteit tudja csökkenteni. A hárs, a bodza, a kakukkfű, a lándzsás útifű ezek mind bent vannak. És elég apróra tudjuk vágni, hogy a hatóanyag az minél nagyobb mennyiségben tudjon belőle kioldódni. Forrázni nem szoktuk, mindenképpen az áztatást szoktuk javasolni, mindegyik gyógyteának más az ázási ideje, azt mindig elmondom a vásárlóknak, hogy hogyan kell elkészíteni. Zömében úgy jönnek vissza, hogy segített és viszik a következő adagot."

Mint Kreiner Margit elmondta, a teakeverékeken kívül más alternatív gyógymódokkal is tudjuk kezelni magunkat. Jót tehetnek az illóolajok is, de véleménye szerint a különböző tinktúrák adhatják a leggyorsabb segítséget. Mint megtudtuk, ezek a készítmények ugyanazt a célt szolgálják, mint a teák, de az alkalmazásuk egyszerűbb. Az elkészítésük viszont időigényesebb.

Kreiner Margit - kistermelő: "Alkoholban áznak, mindegyik megvan, hogy mennyi ideig és miután leázott, utána megpréseljük, akkor kapunk egy ilyen nem szép színű valamit, azt hagyjuk ülepedni és akkor utána van lefejtve. Tehát elég problémás elkészíteni. de véleményem szerint kicsit jobb, mint a tea. Gyorsabban tud hatni, mert már oldott állapotban van bent a hatóanyag."

A gyógynövényes kezeléseknél oda kell figyelni kortól függően az adagolásra. Erre hívta fel a figyelmet Dr. Varga Katalin, aki szerint a homeopátia tud még segíteni a betegségek megelőzésében. A homeopátiás szerek ugyanúgy tartalmaznak gyógynövényeket és a kis golyókat könnyű alkalmazni is. Fontos azonban, hogy bevételük előtt csak vizet ihatunk és utána 20 percig nem szabad semmit sem fogyasztani. Ezen kívül bizonyos illatokra is oda kell figyelni.  

Dr. Varga Katalin - gyermekgyógyász, homeopátia szaktanácsadó: "Mentol és egyéb illóolaj azt nem szabad használni ebben a helységben, nem tudjuk, hogy miért, de egy nagy segítség, ha véletlenül túl potencíroztunk egy alkati szerrel valakit, akkor egy nagy segítség, hogy ezzel ki lehet vinni rögtön. Nem kell gyomrot mosni, nem kell valami szörnyűséges beavatkozás, mentol, cukor beszívás az jó. Legjobb este, amikor lefekszik és nyugovóra tér, akkor bevenni, éjszaka beépül szépen az agyba és akkor megteszi a maga segítségét." 

A doktornő hozzátette, az immunrendszer erősítéséhez elengedhetetlen a friss levegőn is tartózkodni. Javaslata szerint, ha időnk engedi, minden nap tegyünk egy legalább fél órás sétát a szabadban és figyeljünk a vitaminbevitelre is.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!