HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 11 január 2019 14:14

A szülőket várják az óvodába

Első alkalommal a Méhecske csoportban tartottak nyílt napot.

 

Nyílt napot tartottak a hévízi Brunszvik Teréz Óvoda egregyi tagintézményének Méhecske csoportjában. Ezeket az alkalmakat minden évben megszervezik az intézményben, hiszen az óvoda vezetői fontosnak tartják megadni a lehetőséget, hogy ez alatt a néhány óra alatt a szülők is bepillantást nyerhessenek gyermekeik mindennapjaiba.

Nagy Sándorné- óvodavezető, Hévíz: "Egy délelőttöt végig kísérhetnek a szülők és próbáljuk a nyílt napokat olyan szempontból is fesztelenebbé és nyitottabbá tenni, hogy a szülők is bevonódhatnak ezekbe a játékokba vagy tevékenységekbe, amiket a gyerekek itt a délelőtti időben végeznek. Úgy gondolom, hogy egyrészt egy feszültségoldó dolog, másrészt pedig valóban a szülő részt vehet egy napon, egy délelőttön a gyerekének az óvodai mindennapjaiban."

Ilyenkor az óvodapedagógusok igyekeznek minél több mindent megmutatni a szülőknek, így ezúttal is különféle foglalkozásokkal készültek. Mint az óvodavezető elmondta, a legtöbb kisgyerek nem ijed meg a szokatlan helyzettől, hogy a szülők is jelen vannak a csoportban. A kisebbek ugyan nehezebben oldódnak, de utána ők is örömmel vesznek részt a játékokban.

Felkerné Jordán Júlia is kihasználta a lehetőséget és megnézte, hogyan zajlik egy óvodai délelőtt.

Felkerné Jordán Júlia: "Fontos az, hogy a gyerekekkel együtt játsszunk és megismerjük azokat a feladatokat, amiket itt csinálnak, és hogy otthon is ugyanazt csináljuk. Meg a gyerekeknek is fontos, hogy itt legyenek a szülők és részt vegyünk mi is a mindennapokban, amiben ők bent vannak."

A következő időszakban minden csoportban megtartják a nyílt napot, nem csak Egregyen, hanem a Sugár utcai épületben is. Ennek időpontjáról a szülők érdeklődhetnek az óvodapedagógusoknál, de a faliújságról is tájékozódhatnak.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!