HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 01 február 2019 12:45

Főzősulit tartottak a Brix Bistroban

Kerub Hírek szervezésében Hévíz város lakosságát célozza meg ez a kezdeményezés.

 

Főzősulit tartottak a Kerub Hírek szervezésében a Brix Bistroban. Elsősorban Hévíz város lakosságát célozza meg ez a kezdeményezés, de a környező települések lakóit is szívesen látják a rendezvényen.

Pöltl Ákos - szervező, Kerub Főzőiskola: "Telente, ugye kevés program van Hévízen és azon gondolkoztunk, hogy mivel lehet még itt időt tölteni, hogy milyen programokat lehetne kitalálni és jött az ötlet, hogy már én magam is vettem részt főzősulin és ismerjük ennek a működését és gondoltuk, hogy hát csinálunk itt Főzőiskolát, megkerestük a Bon Vitalt és a Brix Bistrot és ők készségesek voltak, hogy nagyon tetszett nekik az ötlet és akkor így belevágtunk gyakorlatilag és elkezdtük csinálni első körben most egy hat alkalommal és úgy voltunk, hogy meglátjuk, hogy fog működni és akkor majd úgy folytatjuk tovább."

Második alkalommal a méltán híres olasz konyha, azon belül a toszkán ízvilág bemutatását tűzték ki célul a szervezők. Négyfogásos menüsorral készültek a résztvevőknek. Előételként 3 féle bruschettat készíthettek a jelenlévők, a leves pedig toszkán paradicsomleves volt. Főételként toszkán ricotta nudli, vajas, zsályás öntettel, illetve rozmaringos-fokhagymás sertésszűz, szarvasgomba rizottóval készült közösen. A desszert pedig az úgynevezett Zuppa Inglese volt, mely elkészítésében hasonlít a tiramisuhoz. A főzés menetét a Brix Bistro séfhelyettese segítette.

Kurdi Tibor - sous- chef, Brix Bistro: "16 fő lesz, 4*4 fős csoportok lesznek, az elején úgy lesz, hogy valaki a desszertet, valaki a bruschettát csinálja, valaki a desszertet és a főételt utána, hogy mindenki legyen tiszta liszt, utána mindenki gyúrni fogja a tésztákat, a ricottás nudlit is, utána már csak mindenki egészséggel fogyasztja."

A következő hetekben mexikói, majd francia esten vehetnek részt a főzni, illetve kikapcsolódni vágyók. Ezen kívül a hal-, valamint a steak-sütés fortélyaival is megismerkedhetnek a résztvevők.

Kepli- Meriorisz Andrea – résztvevő:"Azért választottam ezt az estét, mert egy nagyon kedves barátnőmmel együtt jöttünk el és vele közösen fogunk főzni, nem voltunk még ilyen helyen így együtt és így hétköznap megtudtuk kérni a férjeinket, hogy vigyázzanak a gyerekekre, nagyon jó alkalom, hogy mi is egy kicsit kimozduljunk, együtt főzünk, beszélgetünk és közbe olyan új dolgokat ismerünk meg a konyha technika terén, amit otthon egy sima vacsora elkészítése során is feltudunk használni."

Zárásként egy emléklapot, valamint házi készítésű pestót kaptak a jelenlévők.

A következő főzősuli időpontja február 7-e, mely során a sokszínű, tüzes mexikói ételekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődök.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!