HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 04 február 2019 14:31

Hétvégi kenutúra a Hévízi-lefolyónál

Felejthetetlen látványvilág fogadja a kikapcsolódni vágyókat.

 

December elejétől március közepéig hétvégente kenutúrát szerveznek a Hévízi-lefolyónál. Teljesen kezdők is részt vehetnek a 10 kilométer hosszú evezésen. Rövid oktatás után elkezdődik a vízre szállás. A 2,5- 3 órás túra végállomása Fenékpusza. A kikapcsolódni vágyókat felejthetetlen látványvilág fogadja.

Fodor István- túravezető: "Nagyon különleges a látványvilág, tehát tele van a pataknak az első szakasza tündérrózsával, a Balatonról, Kis-Balatonról ide járnak táplálkozni, mikor nagy fagy van a madarak, tehát, hogyha nem ordítunk, hanem szépen csendben utazunk, akkor nagyon sok madárral, vízi madarakkal találkozunk, jégmadárral ezt nagyon szeretjük, illetve még ami az egyik kedvenc, a végállomáshoz közel van egy fekete fenyő fasor, ami ugye a Festetics kastélytól a Majorságig vezet,aminek nagyon romantikus története van."

Hétvégente sokszor 3-4 túraevezős csoport is vízre száll, a túrához nem kell vízijártassági ismeret, kell viszont engedély a Balaton-felvidéki Nemzeti Parktól. A kifolyón naponta maximum 250-en evezhetnek kajakkal, kenuval, de más vízi sportok kedvelői is részesülhetnek a természetes víz nyújtotta élményben.

Éberle Zsuzsanna- résztvevő: "Mi Tatáról a Hódi Sporttól jöttünk, egy sárkány hajós csapat vagyunk, ezt a fajta evezést is ki szeretnénk próbálni, és csapatépítő jelleggel jöttünk. "

A kényelmes vadvízi evezés kiváló lehetőség arra is, hogy a szülők  megismertessék gyerekeikkel a vizet.

Ruff Zsuzsanna- résztvevő: "Igazából kalandot kerestünk így a gyerekekkel és mikor megtaláltuk ezt a túrát úgy éreztük, hogy ez egy kihívás a számunkra, szeretjük a kihívásokat és nagy izgalommal várjuk, hogy reméljük, hogy nem fogunk beleborulni csónakkal a vízbe."

Egyre többen használják ki telente a kifolyó különleges tulajdonságát, hogy a leghidegebb télen sem fagy be, a víz hőmérséklete soha nem száll 18 fok alá.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!