HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 11 február 2019 12:45

Leszállás Párizsban

Második bérletes előadását tartotta az Új Színpad Egyesület.

 

 

Megtartotta második bérletes előadását a Hévízi Új Színpad Egyesület társulata az Alsópáhoki Művelődési Házban. Ezúttal Camoletti: Leszállás Párizsban című, világhírű művét vitték színpadra. A kétfelvonásos zenés vígjáték középpontjában egy párizsi fiatalember áll, aki egyszerre három légikisasszonnyal keveredik viszonyba. A bonyodalom akkor kezdődik, mikor a hölgyek járatainak menetrendje megváltozik, találkozásuk pedig egyre elkerülhetetlenebb.

 Mint a rendező elmondta, ragaszkodva ugyan az eredeti műhöz, mégis magukra és a mai korra igyekeztek szabni a darabot.

Szabóné Fehér Hajnalka- a darab rendezője: „Három felvonásból csak kettőt készítettem, mert azért amatőröknél az bőven elég. Természetesen adta magát az, hogy milyen figurákat, milyen karaktereket választottam a szerepekre és azok is hozzá tették a saját egyéniségüket. Illetőleg elvettünk olyan kifejezéseket,melyek a fiataloknak nem illettek már a szájába, vagy nem értették a mögöttes tartalmat.”

A társulatnak ugyan már egy ideje tagja, de első nagyszerepét ebben a darabban játssza Stadler Tímea. Ő a francia légiutaskísérőt alakítja. Mint elmondta, az egyik főszerep megformálása számos új kihívást tartogatott számára.

Stadler Tímea: „Egy elég érdekes karaktert kellett megjeleníteni, amely tulajdonképpen a leghűségesebb, ugyanakkor picit át lát a szitán és megpróbálja megszelidíteni azt a csapodár agglegényt, aki egyszerre több hölgynek is megpróbálja elcsavarni a fejét.”

Szabóné Kuti Andreának más szempontból volt jelentős a mostani előadás. Ő idén jubilál, öt éve csatlakozott a társulathoz. Első sorban súgóként és a háttérmunkában erősíti a csapatot.

Szabóné Kuti Andrea: „Majdnem minden próbán ott vagyok, illetve rendező-asszisztensként is jubiláltam mint öt éve. Tehát a Hajni segédjeként, vagy ha ő nincs ott a próbán, akkor én vagyok. Bármelyik szereplő helyére be tudok ugrani, akár abban a formában előadni, akár szavakkal, akár a mozdulatokkal. Úgyhogy ebben tudom segíteni a szereplőket.”

Az Új Színpad Egyesület társulata következő színházi előadását március 28-án tartja, akkor Hanusz Norbert: Kedves naplóm című drámáját adják elő, illetve egy meglepetés-produkcióval is készülnek a közönségnek.

A Leszállás Párizsban című darabot Önök is megtekinthetik a Hévízi Televízió február 17-i, Hévízi Hétvége című műsorában.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!