HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 11 február 2019 12:53

Az újraélesztést tanulhatták meg

Bibós diákoknak tartottak képzést a Keszthelyi Mentőállomás dolgozói.

 

A Keszthelyi Mentőállomás munkatársai tartottak alapfokú elméleti és gyakorlati újraélesztő-tanfolyamot a hévízi Bibó István Gimnázium diákjainak. A Keszthelyi Mentők Alapítvány évek óta végzi ezt az önkéntes tevékenységet, ahova hívják őket, oda igyekeznek elvinni azt a tudást, mellyel embertársaink életét baj esetén megmenthetjük.

Kulcsár Balázs mentőápoló és Zombory József, a mentőállomás vezetője olyan alapvető információkat osztott meg a tanulókkal, mely a segítségnyújtás folyamatához ad támpontokat. Hangsúlyozták: fontos a gyorsaság, hiszen a biológiai halál beálltáig mindössze 3-5 perc áll rendelkezésünkre újraéleszteni a beteget, majd életben kell őt tartanunk a mentők kiérkezéséig.

A protokoll szerint 30 mellkas kompressziót követően két szájon át történő befúvást kell végeznünk. A folyamat pontos lépéseit az oktatást követően a diákok is gyakorolhatták.

Mint Nagy Boldizsár igazgató elmondta, az idei tanévben ez a második alkalom, hogy egy osztály elsajátíthatja ezt a tudást, de a kezdeményezés hagyományteremtő, így még idén egyszer, illetve a következő tanévben is érkeznek majd hozzájuk a szakemberek.

Nagy Boldizsár- igazgató, Bibó István Gimnázium:Azt láttam a gyerekeken is, hogy teljesen komolyan álltak hozzá, pozitívan. Kivették a lényegét, hogy igazából ez nem arról szól, hogy kipipáltunk egy órát, amit túlélünk, hanem tényleg arról szól, hogy egy olyan ismeretet szerezhetünk meg, amellyel segíthetünk bajba jutott társainknak, amivel életet menthetünk.”

A Bibóban a gimnáziumi véradást is évek óta rendszeresen megszervezik, így a tanulók a segítségnyújtás ezen formájával is megismerkedhetnek az iskolában.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!