HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 05 március 2019 16:25

Jó ütemben haladnak a munkálatok

A Nagyparkoló keleti részét várhatóan május elején átadják.

 

Jó ütemben haladnak a hévízi nagypakoló felújítási munkálatai. A két ki- és bejáratot összekötő T1 jelű átvezető út és annak alépítményi munkálatai, a csapadék-elvezetés, olajfogók és a sétány-átjárók már elkészültek, ennek határideje november vége volt. Ez az út a következő hetekben még egy kopóréteget fog kapni.

Jelenleg a II. ütem zajlik, a keleti oldalt térkövezik a szakemberek és a parkolófelületek kialakítása is elkezdődött. Ezt a területet a tervek szerint május elején át is adják a forgalomnak.

Az ez után következő III. ütem körülbelül még egy hónapot vesz igénybe, ez idő alatt a jelenleg még használatban lévő nyugati oldal burkolása, a zöldfelületek és a világítás kiépítése következik.

Papp Gábor-polgármester, Hévíz: „Jelentkeztek még plusz munkálatok is, hiszen az, hogy a csapadékvizet elvezessük, ez összefüggésben van a Széchenyi utcával, amit elkészítettünk. Illetve az az erdőterület, amely a Széchenyi utca, elkerülő út között van,- tehát a Nagypakoló keleti oldalán lévő erdőterületről beszélünk-, itt vélhetően mederkotrásokat is kell végeznünk, hiszen az elfolyó csapadékvizet rá vezetjük erre a területre. Tehát itt fontos környezetvédelmi kérdéseket is megoldunk párhuzamosan ezzel. Itt még a Balaton-felvidéki Nemzeti Pakkal is egyeztetnünk kell, a plusz feladatokat, mederkotrást, medertisztítást plusz költségekből részünkről elvégezzük, de itt még lesznek feladatok, ami ilyen módon már a város életét nem érinti gyakorlatilag.”

A három különböző forrásból megvalósuló, mintegy 500 millió forintos beruházás teljes egészében várhatóan június végén fejeződik be.

Ezen kívül a Kölcsey és Ady utca közötti szakaszon, a főutca keleti oldalán is munkálatok folytak az elmúlt időszakban. Itt 420 méter hosszan lecsövezték és befedték a nyílt árkot, valamint befolyó csatornákat is kialakítottak. Így ezt a területet a gyalogos és kerékpáros közlekedés előtt is megnyitják majd a jövőben, de ezen kívül egyéb tervek is vannak.

Papp Gábor-polgármester, Hévíz: „Éppen ma várjuk azt az úgynevezett fedvénytervet, hogy ennek az utcának az elején, tehát a Kölcsey Ferenc utca felé eső szakaszon, gyakorlatilag a piac terével egyvonalban várhatóan egy 15-20 darab parkolót fogunk tudni kiépíteni önerőből. Ennek most várjuk, ahogy mondtam a terveit, illetve a költségbecslését. Ezt is az idei évben szeretnénk mindenképpen befejezni, így még több parkolót tudunk biztosítani. Ez fizetős lesz biztosan, fizetős zónát alakítunk ki. Illetve akkor, amikor a piac napok vannak, akkor enyhíteni tudunk a parkoláson.”  

Mint a polgármester hangsúlyozta, cél, hogy a hozzánk érkező vendégeket már az első pillanatban egy rendezett város képe fogadja mind a főutca, a nagyparkoló és a jövőben megújuló piac látványa által.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!