HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 24 máj. 2019 13:30

Gyere mondd, hogy a Grund mi vagyunk!

A Pál utcai fiúk történetét adta elő az iskola színjátszó tagozata.

 

Megtartották az Illyés Gyula Általános Iskola színjátszó tagozatának vizsgaelőadását, mely egyben nyilvános bemutató is volt. A diákok Molnár Ferenc Pál utcai fiúk című regényének színpadi változatát hozták el a Városháza dísztermébe szüleiknek és iskolatársaiknak.

Naszádosné Bálint Zsuzsanna- tánc- és drámapedagógus: „A többség ötödik, hatodik osztályos, vannak negyedikesek és nyolcadikosok is. Kötelező olvasmány a gyerekeknek A Pál utcai fiúk és szeretik is. Nagy hatással volt ránk a Vígszínházban most futó Pál utcai fiúk darab is, ugye a Geszti Péter, Dés László által írt és zenésített anyag. Zeneileg is, emberileg is sokat tanulunk belőle, tanulnak a gyerekek is és átélik ezeket a szerepeket.”

Az eredetileg több mint kétórás műnek most természetesen egy rövidített változatát tekinthettük meg. A történet legfontosabb jelenetei elevenedtek meg a félórás bemutató ideje alatt, tánccal és zenével kiegészítve. A főszerepeket a nyolcadikos, végzős diákok játszották.

Dolacsek László: „Én leszek Boka, ugye az elnök. Az elején nagyon nehéz volt megszokni, hogy ugye úgymond vezessem a többieket, de hozzá szoktam, a szöveget megtanultam, úgyhogy minden úgy volt, ahogy akartam.”

A szereposztás során kihívást jelentett az is, hogy ebben a fiús történetben a lányok is szerepet kapjanak. Ők játszották a vörösingeseket, azonban mint megtudtuk, nem okozott különösebb fennakadást nekik, hogy ezúttal fiú szereplők bőrébe bújtak.

Nagy Luca Sára: „Én játszom Ács Ferit, a vörösingesek közül a vezetőt. Igazándiból annyira nem okozott problémát, mert ugye pont a vörösingesek lehetnek akkor a lányok, a pál utcaiak pedig a fiúk. Úgyhogy nem éreztem, hogy ez okozott volna akármit is.”

Az általános iskola színjátszó tagozatának évzáró bemutatóját teljes egészében május 28-ai, keddi adásunkban tekinthetik meg nézőink.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!