HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 10 február 2017 13:54

Együttműködés a Szentpétervári Orvosi Egyetemmel

Konferenciát tartottak nálunk orosz egészségügyi szakemberek.

 

Sajtótájékoztatót tartottak a hévízi Danubius Health Spa Resortban, ahol a napokban az alternatív gyógyászat és a klasszikus gyógyászat közös lehetőségeiről tartottak nemzetközi tudományos konferenciát. A konferenciát a Szentpétervári Orvosi Egyetem doktornője szervezte Hévízre. A gyermekorvos elmondása szerint náluk Oroszországban némi hiányt érez elsősorban a gyerekek szanatóriumi rehabilitációja terén, ezért jöttek hozzánk tapasztalatcserére. Mint hangsúlyozta, egy-egy ilyen konferencia alkalmával sokat tudnak tanulni a magyarországi szakemberektől.

Mamaeva Marina- a konferencia szakmai szervezője, gyermekorvos: "Azok az orosz orvosok és intézményvezetők vesznek részt ezen a konferencián, akik hisznek abban, hogy nem csupán a gyógyszerekkel kell gyógyítani, hanem a különböző természetes, alternatív vagy népi gyógyászat beiktatása is ugyanolyan fontos a gyógyítás gyakorlatában. Ötödik alkalommal tartunk Hévízen ilyen jellegű konferenciát. Itt a szakemberek a természetes gyógyítást helyezik előtérbe, így hasznos tapasztalatokat tudnak nekünk átadni."

A doktornő elmondása szerint céljuk, hogy minden korosztály ki tudja használni Magyarország, ezzel együtt Hévíz adottságait is. Ennek érdekében rendszeresen megjelentetik magyar orvosok publikációit különböző orosz szakmai kiadványokban.

Hévíz Város Önkormányzata és a Szentpétervári Orvosi Egyetem együttműködési megállapodást is kötött a sajtótájékoztatón. Mint a polgármester elmondta, Hévíz nemrégiben a Pető Intézettel karöltve részt vett egy orvosi konferencián Szentpéterváron, az együttműködés ötlete ekkor született meg. Tartalma szerint a jövőben közös konferenciákra és kutatásokra is sor kerül majd, ezen kívül pedig újabb orosz vendégkörre is számít a város az együttműködésnek köszönhetően.

Papp Gábor- polgármester, Hévíz: "Ottani orvosok mivel már megismerték és ismerik a hévízi gyógyvíz és az erre épülő gyógyászat hatásait, ezért tudják ajánlani ottani embereknek, rehabilitálóknak. És ebben segít tulajdonképpen ez az együttműködés, aminek természetesen olyan részletei is lehetnek, hogy orvosok mmennek ki Szenptétervárra, vagy orvosok jönnek ide Hévízre. De nem csak az orvosi szinten maradt meg, hiszen a szentpétervári egyetemen ugyanúgy képeznek más egészségügyben dolgozókat is, tehát a nővérektől elkezdve a gyógytornászokig, a gyógymasszőrökig. Tehát ezeken a területeken is úgy gondolom, hogy a tapasztalatokat ki lehet cserélni, és lehet egymástól tanulni."

A Szentpétervári Pavlov Orvosi Egyetem az egyik legnagyobb szakmai intézmény Oroszországban, ahova a világ minden tájáról érkeznek diákok, így ők a hévízi gyógyászat jó hírét tovább vihetik magukkal a különböző országokba.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!