HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

csütörtök, 04 július 2019 12:07

Idén is várják vendégeiket a Nyitott Porták

Sajtótájékoztatón számoltak be a programokról.

 

Zalaszentgróton tartották meg a Nyitott Porták nyári sajtótájékoztatóját. A Nyitott Porták hálózat célja a Zala völgyében fellehető helyi termékek népszerűsítése, a gazdák összefogása. Minőségi, helyben előállított termékekkel és mellé társított színvonalas programokkal igyekeznek ellátni a környék lakosait és vendégeit, ennek érdekében a társulásban részt vevő termelők rendszeresen hirdetnek meg nyitott napokat gazdaságukban. Jelenleg 16 regisztrált taggal rendelkeznek, de folyamatosan vannak újonnan csatlakozók.

Szabó Tibor- programkoordinátor, Nyitott Porták: „Ezek a gazdák rendszeresen közzé teszik azt, hogy ők mikor fogadják a vendégeket, meghirdetnek agroturisztikai jellegű programokat, megpróbálják a termékeik mellé a szolgáltatásaikat, a portájukat bemutatni, a szálláshelyet, a falusi vendégasztal-szolgáltatást is mellé rakni és ily módon vonzóvá tenni a porta-látogatást. Ez volt az alapötlet és most már ott tartunk, hogy ez a kezdeményezés már folyamatosan működik, 2018 szeptember 1-e óta van egy közös honlap, ezen rendszeresen közzé teszik ezek a porták a programjaikat.”

Az állandó programok mellett kiemelt akciókat is szerveznek, ilyen lesz például július 20-án a nyitott porták éjszakája is, amikor összesen 12 helyszínen várják egyszerre a látogatókat a termelők saját gazdaságukban.

Horváth János- tulajdonos, Kisgörbői Hegyi Porta: „Sok mindent mutatunk be, a fő attrakció az a kisgörbői pálinkák köré szerveződik. Különféle pálinkákat, az abból készült koktélokat, illetve egy csoki pohárban felszolgált pálinka-különlegességet is be fogunk mutatni. Ezen kívül még szervezünk túrát, ha kedvező lesz az időjárás csillagvizsgálatot, illetve mindenki azt csinál, amit akar, a másik zavarása nélkül. Énekelhet, táncolhat, szórakozhat, az a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát és úgy távozzon tőlünk, hogy a jó hírünket vigye és szívesen jöjjön vissza hozzánk.”

A szerveződés ugyan még gyermekcipőben jár, ám folyamatosan fejlődik és már most is népszerű. Mint a gazdák a sajtótájékoztatón hangsúlyozták, tapasztalataik szerint a vásárlók egyre inkább keresik a minőségi termékeket, egy-egy kapcsolódó program pedig még jobban felkelti az érdeklődést.

Fatér Balázs- tulajdonos, Csáford-völgyi Natur Pont: „Mindenképpen elmondható, hogy az emberek egyre tudatosabban gondolkoznak és élik az életüket. Tulajdonképpen a Nyitott Porták Hálózat is emiatt jogosult a létezésre. Ugyanis úgy gondolom, meg hát ez a tapasztalat is, hogy olyan emberek jönnek, akiket ez mindenképpen érdekel és további információkat szeretnének szerezni ebben a témában.”

A porták nyitott napjait, illetve a Nyitott Porták Éjszakájának pontos helyszíneit Önök is megtalálják a társulás honlapján, de az aktuális információkról mobil applikáció segítségével is tájékozódhatnak.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!