HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 06 augusztus 2019 13:04

Gazdag gyümölcstermés az idei szezonban

A szilva és a barack is népszerű a Hévízi Termelői Piacon.

 

Gazdag gyümölcsterméssel örvendeztet minket az idei szezon. A Hévízi Termelői Piacon nagy volt az érdeklődés a gyümölcsök minden fajtája iránt. Sokan vásárolták a nemrég piacra került különböző fajtájú barackokat, így a kínai lapos-, kopasz-, és az őszibarack iránt is nagy volt a kereslet. De a legnépszerűbbnek így is a nektarin mondható, hiszen ez a legédesebb fajtája ennek a csodás gyümölcsnek-tudtuk meg a helyi őstermelőtől.

Takács Ottó- őstermelő: "Az idei baracktermés az úgy néz ki, hogy a fajtájától is függ, például ez a kínai lapos barack, ez nagyon jó bő termő barack, úgyhogy ebből, aki ilyet termeszt ott bőséges mennyiség van, a másik fajták azok egy kicsit kevesebbet teremnek, de azt hiszem, hogy a keresletet ki tudják elégíteni."

A szilva is igazi csemegének számított, így zacskószámra vásárolták a piacra érkezők. Szántó József 40 éve foglalkozik a gyümölcstermesztéssel, nyugdíj mellett 75 évesen is felmegy a fára és szedi a gyümölcsöt. A csacsaki szilva 4-5 fajtájával foglalkozik, mint elmondta, az idén rengeteg szilva termett, de ez nem mindig mondható jónak.

Szántó József-őstermelő: "Mindenből rengeteg gyümölcs volt és ez egybe baj is volt nekünk, mert elaprósította az egész dolgot, szóval most annyi termés volt, hogy nem igaz, ezen kevés volt, ez itt szép nagy, ilyen nagynak kellett volna lenni, de a többi az nem, mert annyi termést hozott, le kellett volna válogassuk, de hát megtépte az ember, hogy fölmenjen a fa tetejére és lecsipkedjük, mert különben apró lesz."

A piacot nem csak a helyiek, de a turisták is előszeretettel látogatják. Csala Jánosné Békéscsabáról érkezett, már többször járt városunkban. A gyümölcsöket legfőképp nyersen fogyasztja, de süteményt is szokott sütni belőlük. Mint elmondta, rendszeres vendége a piacnak, legkedveltebb gyümölcsei az őszibarack, sárgabarack, cseresznye és a meggy.

Csala Jánosné: "Már többször voltunk, és nagyon meg vagyunk elégedve, mert nagyon finom friss gyümölcsöket árulnak, és én például minden gyümölcsöt szeretek, nincs olyan, amit ne szeretnék."

A szőlőt is szép számmal válogatták a vásárlók, a nemrég piacra került Kozma Pálné Muskotály egy nagyon kellemes ízű szőlőfajta. Az idei változékony időjárás segítette a termést, hiszen olykor a sok napsütés se kedvez a szőlőtermesztésnek.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!