HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 12 augusztus 2019 14:32

Táboroztak a Szent Lukácsban

Az intézményi dolgozók gyermekeit várták.

 

Az intézményi dolgozók gyermekeinek tartottak nyári tábort a Szent Lukács Idősek Otthonában. A programot immár 9 éve rendszeresen megszervezi a vezetőség, fő célja, hogy a szünet ideje alatt ennyivel is megkönnyítsék munkatársaiknak gyermekük elhelyezését. Idén 10 gyermek töltött el egy hetet térítésmentesen az intézménynél, ennek az itt tartózkodásnak pedig nem csak számukra van pozitív hozadéka.

Karácsonyné Kiss Enikő- intézményvezető, Szent Lukács Idősek Otthona: „Azért is fontos ez az egy hét, mert megpróbálunk olyan programokat is szervezni, amikor egy kicsit a gyerekeket közelítjük az idősekhez is. Azokat a programokat, amik az intézmény falain belül történnek, azokat úgy próbáljuk szervezni, hogy részt tudjanak rajta venni az idősek. Tehát együtt kézműveskednek a gyerekekkel, akár együtt sütnek, főznek, vagy agyagoznak. Nagyon várják ezt a programot, egész évben készülnek erre a programra. Nagyon sokan kérdezik, hogy mikor lesz a gyerektábor és tesznek félre a gyerekeknek kekszet, csokit, várják őket nagy szeretettel.” 

A generációk közelítését egyébként is évek óta fontos küldetésének érzi az intézmény, így erre vonatkozó megmozdulások rendszeresen vannak náluk.  Az intézményvezető hozzá tette még: a különböző korosztályú gyermekek mindegyikének igyekeznek olyan programot kínálni, mely érdeklődésüknek megfelel. Már maga a hatalmas, parkosított udvar is számos kikapcsolódási lehetőséget rejt magában, de külső helyszínekre is ellátogatnak: a Fenékpusztai Madárgyűrűzőben, Tapolcán, de a Zalaszabari Kalandozooban is jártak. Szemmel láthatóan nem unatkoznak, az intézmény munkatársai többféle játéklehetőséget is biztosítottak számukra.

Ott jártunkkor a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai is meglátogatták a táborozókat, akik bemutatójukban első sorban a közlekedési szabályok ismereteinek fontosságára hívták fel a fiatalok figyelmét. Aznap délután pedig a Fanyűvő Kalandpark játékait is elhozták az otthon udvarába. 

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!