HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 03 szeptember 2019 10:35

A 2019/2020-as hittanév is megkezdődött

A Hévízi Református Gyülekezetnél több mint 50 gyermek vesz részt a hitoktatásban.

 

Szeptember első vasárnapján hittanévnyitó istentisztelet keretében nyitották meg a 2019/2020-as tanévet a hévízi református gyülekezetnél. Az idei évben 3 korcsoportban, az óvodástól egészen a gimnazista korosztályig, több mint 50 gyermek vesz részt a hitoktatásban. A két hévízi, és a gyülekezethez tartozó Alsópáhoki óvodában, 3 hittancsoportban, 17 gyermeknek adják át játékos formában az ismereteket. Az iskolai csoportokban pedig 31 gyermeket írattak be tanrendi hitoktatásra.

Péntekné-Vizkelety Márta- református lelkész, Hévíz: "Elsőtől nyolcadik osztályig a Biblia minden történetét, ami történeti rész, azt mind az Ó-, mind az Újszövetségből végig tanítjuk. A gyermekek általa megismerik Istent és az Újszövetség történeteiből pedig megismerik azt és megtudják azt, hogy Isten úgy szerette őket, hogy elküldte fiát Jézus Krisztust, aki megváltójuk, üdvözítőjük lett és azáltal, hogy hallják a történeteket, a hit hallásból van , hisszük, hogy hitre jutnak , megtérnek és amikor felnőnek Isten gyermekei lesznek és majd beülnek nagy örömmel a templom padjaiba."

A gyülekezetnél évek óta népszerű a hitoktatás, egyre több gyermek vesz részt az alkalmakon, melyeken bibliai történetek ismertetésén keresztül kerülhetnek közelebb Istenhez. Pap Eliza gyermekkora óta jár az alkalmakra, a hévízi gyülekezetnél 2 éve hallgatja Isten igéjét jelenleg 7 társával együtt az ifjúsági csoportban.

Pap Eliza: "Azért tartom fontosnak, mert szerintem ez egy nagyon jó lehetőség, arra, hogy Istenhez közelebb kerüljünk, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek Istenhez és, hogy a kérdéseiket is fel tudják tenni a hittel kapcsolatban, ez egy olyan fajta elmélyülésre vagy beszélgetésre ad lehetőséget, ami kicsit interaktívabbá teszi, mint mondjuk csak simán az istentisztelet, az Istennel való kapcsolatot. "

Szeptember 8-tól megkezdődnek a gyermek istentiszteleti alkalmak is, melyeket párhuzamosan tartanak majd a vasárnaponkénti szertartásokkal.

Kotora Pál János- hitoktató, Református Gyülekezet: "A lényegében nem különbözik, az Isten igéjét és az evangéliumot hirdetjük itt is a gyermekeknek, abban viszont jelentősen, hogy az ő számukra egy leegyszerűsített nyelvezetet használva, egy sokkal érthetőbb, játékosabb és kézműves feladatokkal vagy esetleg kis színezésekkel kombinálva, hogy az ő számukra érdekesebb legyen."

A gyermek istentiszteleti alkalmakra az óvodástól egészen az iskolás korosztályig mindenkit szívesen látnak.

Az évnyitó istentisztelet zárásaként a gyülekezet hittanosai az Úr asztalánál közös imával köszöntötték az új tanévet.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!