HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

csütörtök, 03 október 2019 15:01

Ovisok az állatmenhelyen

Az Állatok Világnapja alkalmából látogatták meg az Elisabeth Menedék kutyusait.

 

Október 4-e az Állatok Világnapja. Ennek apropóján látogatták meg a hévízi ovisok a Karmacsi Elisabeth Menedék kutyusait. Az óvoda már évek óta kirándulást szervez ebben az időszakban, állatokkal kapcsolatos helyekre. Az élőlények szeretetén túl fontosnak tartják a felelősségteljes állattartás csíráját elültetni már gyermekkorban. Az idei látogatás kiemelt célja volt ezen kívül az adományozás is.

Ozsváth Frigyesné- óvodapedagógus, Hévíz: "Mi örülünk, hogy itt lehetünk, Andrea a vezető nő nagyon örült, amikor mondtuk, hogy felmerült bennünk, hogy akkor most támogassuk egy picikét még ezzel a kis eledellel, meg az, hogy a gyerekek tényleg lássák azt, hogy milyen is, hogyan is élnek a gazdi nélkül élő kis állatok és milyen szeretetteljes közegben vannak mégis, mert az állatmenhely dolgozói csodálatos példát adnak arra, hogy-hogy lehet őket teljes szeretettel és gondoskodással nevelni."

19 óvodás örvendeztette meg a menhely kutyusait, természetesen a kísérő szülők is bíznak benne, hogy ez által gyermekeik felelősség teljesebbek lesznek az állatok gondozását és nevelését illetően. Kovácsné Kriszta elmondta, sok örömöt, biztonságot és közös játékot tud adni egy kutya. Bár saját kutyájuk még nincsen, de a közeljövőben szeretnének egyet. A menhelylátogatás egy jó alkalom, hogy jobban felmérjék, felkészültek-e már egy kis állat gondozására.

Kovácsné Kriszta: "Korán megtanulják a gyerekek, hogy a kutyákat azért ne az utcára dobáljuk, és csak akkor kelljen kutya, ha már tényleg úgy gondoljuk, hogy azt tudjuk tartani és nevelni is."

Lendvai Medox

Az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják a mindennapjainkat. Az állatok világnapja kiemelt célja az ember és az állat közötti barátság erősítése, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára. De ne csak ilyenkor hívjuk fel a figyelmet az állatokra, hiszen az év minden napján szükségük van a támogatásunkra és gondoskodó nevelésünkre.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!