HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

csütörtök, 03 október 2019 15:43

Nicsak!Ki mesél?

Rendhagyó irodalomóra Hegyi Barbarával, az országos könyvtári napok keretében.

 

Nicsak!Ki mesél? című rendhagyó irodalomórára várták a kicsiket a hévízi Városi Könyvtárban. Az országos könyvtári napok keretében, Hegyi Barbara olvasott fel az Illyés Gyula Általános Iskola elsőseinek. Benedek Elek meséiből választhattak a kis iskolások. A kiválasztott mű felolvasása közben, játékos formában, különböző kérdésekre válaszolhattak a szorgalmas lurkók.

Hegyi Barbara- színművésznő:  " Ezáltal megismerik azokat a kifejezéseket, amiket Benedek Elek használ, amit a mai magyar nyelv már nem igazán használ, de mégis csak bizonyos irodalmi művek során előkerülhetnek és egy mai gyerek nem biztos, hogy gondol rá, nem biztos, hogy eszébe jut, hogy ezt neki értenie kéne, hanem átmegy rajta, átmegy fölötte és nem foglalkozik vele, itt viszont egy játék során , egy kvíz során, ki kell találnia a jelentését és így egy csomó minden új dologgal tudnak ismerkedni, ami a nyelvet illeti."

Természetesen a helyes megfejtőket jutalommal is díjazta a színművésznő, minden helyes megfejtésért ajándék nápolyi járt a kicsiknek. A két éve működő Nicsak!Ki mesél? című program, rendkívül népszerű a vidéki iskolák és könyvtárak körében, több színművész is csatlakozott már a kezdeményezéshez. Célja a mai online világban, a hangulatjelek és a rövidítések használata helyett, nyelvünk, régebbi kifejezéseink jobb megismerése.

Az országos könyvtári napok elnevezésű programot, már évek óta hagyományszerűen október első hetében tartják országszerte. Ilyenkor színes programcsokorral készülnek Hévízen is a helyieknek és az itt nyaraló turistáknak. Az idei program tematikája: Könyvtárak az emberért, felelősség a földért.

Szabados Rudolf- könyvtárvezető, Hévíz: "Minden egyes alkalommal van különböző tematika, ezen alkalommal a föld, természet közeliség, természetvédelem, az aktuális probléma a klímaváltozás, jobbára ilyen témájú programokat állítanak össze, az erre való figyelemfelhívás, könyvtárba csalogatni az embereket, főleg a fiatalokat, ezért is igyekeztünk, hogy iskolások számára is olyan programot összeállítani."

A könyvtári napok keretein belül többek között Nyulász Péter, Verses időutazás a Föld nevű bolygón című gyermekműsora, valamint Kovács Emőke történész Balatoni Impressziók című legújabb kötetének bemutatója is a programok között szerepelt.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!