HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 05 november 2019 13:07

Stagnálnak, de csökkenhetnek az ingatlanárak Hévízen

Egyre több magyar vásárló jelent meg a hévízi ingatlanpiacon.

 

A hévízi ingatlanpiac, már a település adottságaiból kifolyólag is speciális helyzetben van Magyarországon. Évekkel ezelőtt a fürdővárosban az ország többi részéhez képest érezhetően megdrágultak az ingatlanok, ma is sokkal magasabbak a négyzetméterárak, mint a környező településeken. Az egyik ingatlanközvetítő iroda szakértője, Bánhegyi Renáta elmondta, hogy az utóbbi évek áremelkedése megállt, tapasztalataik szerint a külföldi befektetők száma lecsökkent és inkább magyar ügyfelek jelentek meg vásárlóként a piacon. Hozzátette, jelenleg azzal lehet számolni, hogy az árak továbbra is stagnálnak, de egy 15-20%-os csökkenés benne van a jelenlegi magas árakban, főleg a lakások tekintetében.

Bánhegyi Renáta - ingatlanszakértő, Otthon Centrum: "Előreláthatólag itt is megállnak az árak, illetve azt látjuk inkább, hogy kivárnak a vásárlók. Amiatt csökkennek az árak, hogy jelenleg nem lehet annyira gyorsan eladni az ingatlant. Azt, hogy ez hosszú távon mennyire fogja befolyásolni a hévízi árakat, mivel ez speciális terület, tehát itt nem csak befektetési céllal, hanem a Tófürdő miatt is vásárolnak ingatlant, ezért biztos, hogy lesz csökkenés, valószínűleg nem olyan mértékű, mint mondjuk Budapesten."

Az ingatlanszakértő kifejtette, hogy a lakásokat már nem tudják olyan gyorsan eladni a tulajdonosok, így ingatlanügynököket bíznak meg az értékesítéssel. Megjegyezte, hogy Hévízen továbbra is a tóhoz közel lévő kisebb apartmanokat keresik a leginkább.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!