HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 07 január 2020 14:59

Új év új élet!

Hogyan tartsuk be életmódváltással kapcsolatos fogadalmunkat!

 

Új év új élet? - szilveszterkor gyakran teszünk fogadalmakat, de a megvalósítás nem mindig zökkenőmentes. Statisztikák szerint a legnépszerűbb újévi fogadalmak a rendszeres sportolás, egészséges táplálkozás és a káros szenvedélyek elhagyása mindennapi életünkből. Tehát az életmódbeli változások szerepelnek a legfontosabb célok között. Az év első felében az edzőtermek is megtelnek, de a kezdeti lelkesedés sajnos gyorsan elillanhat, ha nem megfelelőképpen indulunk neki az újévi célok elérésének. Elhatározásunknak akkor van igazán értelme, ha ez nemcsak egy hirtelen felindulás, amit 1-2 hónapig tudunk tartani, hanem hosszú távon is a mindennapjaink részévé válik.

Czotter Mariann- dietetikus, személyi edző: "Ami úgy lehetséges, hogy mindig alapul véve jelenlegi táplálkozásunkat, vagy életmódunkat, napi beosztásunkat, ehhez megfelelően egy minőségi alapanyagokból összeállított étrendre váltani, ami nem mennyiségi megszorításokat, hanem minőségi változtatásokat jelent az eddigiekhez képest, illetve a sportot úgy beiktatni, hogy olyan mozgásformát találni amihez valóban kedvünk van."

Mindenkinek egyénileg változó, hogy melyik az a mozgásforma, ami hosszútávon tartható. Aki nem sportolt még előtte, neki érdemes többféle edzésformát kipróbálni, hogy a megfelelő mellett tudjon dönteni. Télen sajnos kevesebb lehetőségünk van, de az edzőtermekben többféle alternatíva közül választhatnak a sportolni vágyók,például a speedfitnesz és a funkcionális, saját testsúlyos edzés is nagyon népszerűnek számít. Természetesen nem mindenki szokott újévi fogadalmat tenni, Porkoláb Tamás egész évben sportol, mint elmondta stresszoldó hatása miatt szereti az edzőtermi edzésformát.

Porkoláb Tamás: "Igazából egész évre vannak célkitűzéseim, és akkor így nincs az, hogy most újév van, egész évben sportolok, akkor igazából mindig valami újdonság van, azt így megfogadom magamnak, hogy azt kitűzöm célnak és akkor az úgy nem úgy van, hogy újévkor van,sőt itt a teremben nem is igazán szeretjük az újévi fogadalmasokat, mert azok egy hónapig foglalják csak a termet és utána elkopnak."

Fokozatosan kell hozzá szoktatni szervezetünket az új életmódhoz, így könnyebb lesz a későbbiekben a céljainkat elérni. A legfontosabb az elhatározás, hogy olyan változásokat iktassunk be, ami hosszútávon tartható lesz. Például a burgonya helyett, együnk rizst, a fehér kenyér helyett pedig teljes kiőrlésű kenyeret. A konyhai eljárások tekintetében a bundázott ételek helyett a rostonsülteket részesítsük előnyben. Ezek apró változások, melyek nagyon sokat jelentenek kalóriaértékben-tudtuk meg Czotter Mariann, dietetikustól.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!