HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 17 január 2020 10:58

Hévízen is összefogtak Dávid gyógyulásáért

Jótékonysági koncertet szerveztek az oktatási intézmények.

 

Galuska Dávidért szólt a dal a Városháza Dísztermében. Az agydaganattal küzdő zalaapáti kisfiú kölni gyógykezelésének finanszírozására az egész megye megmozdult, különböző jótékonysági rendezvények útján egy emberként próbálnak a településeken hetek óta segíteni. Városunkban a Bibó István Gimnázium Alapítványának szervezésében tartottak jótékonysági koncertet, melyen a gimnázium és az Illyés Gyula Általános Iskola növendékei léptek színpadra. A program mindenkinek a szívügye volt: Dávid édesanyja ugyanis a Bibó Gimnázium pedagógusa.

Nagy Boldizsár- igazgató, Bibó István Gimnázium: „Mindenki próbált, amennyire a tehetsége, képessége, ideje engedi segíteni a programnak. Úgy gondolom, ha a gyerekek ezt érzik és látják azt, hogy ez nem csak szimpla szólam, hanem a felnőttek is komolyan gondolják, akkor talán jobban megmarad bennük és később, amikor már saját döntésük lesz egy–egy ilyen fontos dologban, akkor a pozitív irányba lépnek és támogatni fogják.”

A jótékonysági est a szülők, diákok és pedagógusok összefogásának köszönhetően jöhetett létre. Ötletgazdája egy volt Bibós diák volt, kezdeményezését pedig egyből mindenki támogatta. Jeles Dorottya hangsúlyozta: egy-egy ilyen megmozdulásnak a segítésen túl hatalmas közösségépítő szerepe is van.

Jeles Dorottya Anna: „Nagyon sokat gondolkodtam, amikor megláttam, hogy sajnos a volt kémiatanáromnak a kisfia beteg, hogy mégis mivel segíthetnénk neki. Úgy gondoltam, hogy van egy dolog, amiben jó vagyok, az pedig a szervezkedés. Ezért felkerestem a volt osztályfőnökömet, aki nagyon nagy örömmel fogadta ezt a kezdeményezést és rengeteg remek ember állt mellettem, ami miatt ez az egész est most létrejöhetett.”

Az este programját 14 műsorszám adta. Vers, tánc, ének, színdarab és különböző hangszeres előadások is színesítették a műsort. És természetesen, ami a legfontosabb: a bejáratnál elhelyezett dobozba mindenki bedobhatta Dávidnak szánt felajánlását, aki jelenleg is Németországban tartózkodik és a gyógykezelés első fázisain esik át.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!