HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

szerda, 12 február 2020 16:19

Különleges kiállítás a Belvárosi Múzeumban

Látássérült festő munkáiból nyílt kiállítás Hévízen.

 

Látássérült festő munkáiból nyílt kiállítás Hévízen, a Belvárosi Múzeumban. Varga Gábor a tárlat lehetőségét a fürdőváros téli festőversenyén elért győzelmével, különdíjként kapta.

A hajdúsági alkotó, megszakításokkal, gyerekkora óta fest, a tárlaton főként pasztell és tempera képei láthatók – tájakról, tárgyakról és emberekről. Szemét eddig hatszor műtötték, ezért különleges technikával dolgozik.

– Csak fotó alapján tudok festeni – árulta el Varga Gábor. – Ezt közvetlenül a vászon mellé teszem és nagyítóval nézem, mert csak így látom megfelelően.

Az utóbbi években több országos kiállításon is díjazták az alkotót, Hévízzel is így került kapcsolatba.

– Józsvainé Kislőrincz Edit helyi mecénás, aki maga is fest, kezdte el szervezni Hévízen a téli versenyt, amit 2017-től már az intézményünk rendez – beszélt a tárlat előzményeiről Hermann Katalin, a Festetics György Művelődési Központ igazgatója. – Itt, helyben születnek a képek, és tavaly ezen a megmérettetésen nyerte különdíjként Varga Gábor ezt a kiállítási lehetőséget.

Varga Gábor a 2010-es években a budapesti Képzőművészeti Szabadegyetemen csiszolta technikáját, emellett irodalommal is foglalkozik, a miskolci Irodalmi Rádió már több írását díjazta.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!