HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 30 január 2018 12:45

Hévíz Város Önkormányzat 2018-as költségvetéséről

2 milliárd 425 millió Ft-ot költenek fejlesztésekre.

 

A képviselő-testület legutóbbi ülésén elfogadták az önkormányzat 2018-as költségvetését. A város ez évi gazdálkodásának részleteiről sajtótájékoztatót tartottak.  Mint elhangzott, a főösszeg 5 milliárd 41 millió forint, ami magasnak mondható, ekkora költségvetéssel még egyik évben sem dolgozott az önkormányzat.

Papp Gábor- polgármester, Hévíz: „Ennek körülbelül a fele beruházásokra megy, a másik fele intézményfenntartásokra és egyéb más költségekre. Ezt azzal tudtuk elérni, hogy számos pályázatban sikeresek voltunk, megpróbáltunk természetesen spórolni, tehát tartalékaink is vannak. Illetve olyan racionalizálásokat hajtottunk végre a város életében, akár a Polgármesteri Hivatalban, ami létszámcsökkentéseket jelentett, közel 20%-os létszámcsökkentést. De ez nem jelenti azt, hogy az a munka nem folyik, illetve nem jelenti azt, hogy bárkit is elbocsátottunk volna. Hiszen ezt a létszámcsökkentést úgy tudtuk elérni, hogy azok a kolléganők, akik szülési szabadságon, GYES-en vannak, az ő állásukat nem töltöttük be, illetve azokat a kollégákat, akik nyugdíjba vonultak, az ő állásaikat sem töltöttük be.”

Az intézményi működési kiadás 2 milliárd 584 millió Ft. Az átalakításoknak és a megtakarításoknak köszönhetően az önkormányzat saját erőből finanszírozza a hivatalban foglalkoztatott közszolgálati tisztviselők 20%-os illetményalap emelését is. Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, az önkormányzat minden intézménye stabilan működhet, a szükséges támogatásokat megkapják. A működési kiadások mellett a költségvetés közel fele nagyságban, 2 milliárd 425 millió Ft-ban tartalmaz beruházásokat és felújításokat.

A bevételeket tekintve 816 millió Ft a központi költségvetésből, tehát állami támogatásból származik, ebből a legnagyobb részt, 464 millió Ft-ot az idegenforgalmi adó összege után fizetett 1 Ft-os állami támogatás teszi ki. Ezen kívül az önkormányzat saját adóbevételei is tovább erősödtek 2017-ben, ez alapján tervezték az idei évet. A három legjelentősebb adóbevétel az építményadó, az idegenforgalmi adó és az iparűzési adó, ezek összesen 1 milliárd 204 millió Ft-os bevételt hoznak, ez újabb csúcs az előző évekhez képest, 2010 óta e tekintetben 36%-os a növekedés.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!